REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Noi evoluții în mega-scandalul din SUA - Hunter Biden rupe tăcerea pentru a-şi ajuta tatăl, după criticile lui Trump

Noi evoluții în mega-scandalul din SUA - Hunter Biden rupe tăcerea pentru a-şi ajuta tatăl, după criticile lui Trump

Replica API 13 octombrie 2019 | 00:00 261

sursa foto: Bloomberg

Hunter Biden, a cărui activitate profesională în Ucraina şi China a fost ţinta criticilor preşedintelui republican Donald Trump pentru a pune într-o lumină proastă campania prezidenţială a tatălui său Joe Biden, a rupt tăcerea duminică pentru a reduce presiunea asupra fostului vicepreşedinte american, unul dintre favoriţi la învestitura democrată, relatează France Presse şi Reuters, potrivit Agerpres.

Avocatul său a anunţat că pe 31 octombrie Hunter Biden va părăsi consiliul de administraţie al unei companii chineze, BHR (Shanghai), Equitz Investment Fund Management Company. Un post pentru care el a fost supus unor atacuri continue din partea preşedintelui american Donald Trump.

Prin intermediul unui comunicat al avocatului său, publicat duminică pe site-ul Medium, Hunter Biden rupe tăcerea după săptămâni de critici virulente din partea lui Donald Trump, care îl acuză pe el şi pe tatăl său de corupţie, fără a oferi nicio dovadă.

"Când Hunter şi-a desfăşurat activităţile profesionale, el a făcut-o întotdeauna crezând că a acţionat corespunzător şi de bună credinţă. El nu a prevăzut niciodată tirul de acuzaţii nefondate împotriva sa şi a tatălui său din partea preşedintelui Statelor Unite", a scris George Mesires, consilierul lui Hunter Biden.

În comunicat, avocatul adaugă că "Hunter şi-a început afacerile în mod independent. El a considerat că nu ar fi fost potrivit să discute despre asta cu tatăl său şi nu a făcut-o".

George Mesires detaliază apoi activităţile fiului lui Joe Biden într-o companie ucraineană, Burisma, unde Hunter s-a alăturat consiliului de administraţie în 2014 şi de unde a demisionat în aprilie 2019.

"În ciuda unor anchete detaliate, niciun serviciu de poliţie străin (sau american) nu a ajuns în niciun moment la concluzia că Hunter a comis acte reprobabile în timpul mandatului său de cinci ani", a subliniat avocatul.

El precizează de asemenea că Hunter Biden a investit 420.000 de dolari în capitalul BHR, de unde, potrivit comunicatului, nu a primit niciodată o remuneraţie.

La scurt timp după ce comunicatul a început să alimenteze alertele online media, Donald Trump şi-a continuat atacurile.

"Unde este Hunter? A dispărut complet! Şi acum se pare că a atacat şi înşelat şi mai multe ţări! Mass-media total absentă", a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite.

Trump a afirmat, fără dovezi, că Hunter Biden a fost angajat în corupţie în Ucraina şi China şi a putut să scape de răspundere datorită tatălui său, care este în prezent principalul rival al preşedintelui republican, fiind favorit în viitoarele alegeri primare prezidenţiale democrate.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920