rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

NOI MĂSURI în CONSTANȚA, după ce a CRESCUT numărului de CAZURI de COVID-19!

În contextul creșterii numărului zilnic de cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov2 dar și a creșterii incidenței, în cursul zilei de miercuri, 4 august a.c., a avut loc o ședință extraordinară a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în care au fost votate mai multe prevederi pe care le puteți consulta în partea de jos a articolului. Totodată, prefectul județului a declarat faptul că numărul persoanelor imunizate a scăzut și că „este bine să nu ne relaxăm chiar de tot”.

În urma ședinței, în fața sediului Instituției Prefectului, a avut loc o conferință de presă susținută de prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa, directorul DSP Constanța, Cristina Schipor și inspectorul șef al IPJ Constanța, chestor Constantin Adrian Glugă. „Motivul întâlnirii de astăzi a fost trendul ascendent de la nivelul județului Constanța, precum și contextul în care se înregistrează acest trend. Chiar dacă rata este încă cu zero în față, nu trebuie să uităm că înainte cu câteva zile era o valoare cu 0,04, o valoare pe care am înregistrat-o timp de aproape două săptămâni. Numărul cazurilor zilnice este în ușoară dar și numărul persoanelor spitalizate este în creștere în urma infectării cu virusul Sars-Cov2. Nu trebuie să așteptăm ca rata să atingă praguri de care ne aducem aminte cu tristețe și durere pentru a începe să luăm măsuri și să conștientizăm faptul că lucrurile nu se îndreaptă pe un făgaș favorabil.

Silviu Coșa

În consecință, astăzi am propus și votat următoarele măsuri: în ceea ce privește locurile publice, locurile aglomerate, în mijloacele în comun, în locuri în care se desfășoară festivaluri, procesiuni dar și altele să se producă o intensificare a controalelor. Totodată am impus condiționarea către organizatorii acestor evenimente să aibă o evidență pentru că ele nu trebuie să fie cu intrare liberă, gratuită da, dar liberă nu pentru că există niște condiții care trebuiesc respectate din punct de vedere pandemic”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

„Este bine să nu ne relaxăm chiar de tot”

Tot prefectul a declarat că numărul zilnic al persoanelor imunizate, la nivelul județului Constanța a scăzut. „Vaccinarea ne apără de boală iar măsurile sunt făcute pentru a ne proteja. Nu există nicăieri un loc unde să intri ca la mall, unde să intri, să îți faci vaccinul și să pleci imunizat. Tot ce înseamnă măsuri de relaxare, dacă vrem să ne menținem este bine să nu ne relaxăm chiar de tot. În județul Constanta, rata de vaccinare este undeva la 30-40%. În mediul rural nu se vaccinează oamenii. Dacă la începutul campaniei de vaccinare aveam undeva la 4000 de persoane vaccinate pe zi, în momentul de față suntem undeva la 700 în fiecare zi, 300-400 pe weekend, dar sunt oameni vaccinați cu foarte mari eforturi din partea instituțiilor. Spitalul de Boli Infecțioase este pregătit, nu ne așteptăm la surprize din acest punct de vedere”, a declarat Silviu Coșa.

În cazul unei creșteri se poate apela la toate spitalele

"La nivelul județului Constanța există 200 de paturi covid. Fiecare unitate sanitară are alocate sectoare unde sunt tratați pacienții de covid. În acestea intră și paturile ATI și paturile cu oxigen. La acest moment avem puține persoane internate, dar dacă numărul de infectări va crește vom apela la spitalele covid, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumofiziologie, Spitalul Județean, Medgidia, Mangalia. Medgidia a fost unitatea sanitară care a tratat pacienții cu covid și cu alte comorbidități. Astăzi avem 24 de persoane pozitive. 11.000 de persoane din personalul medical sunt vaccinate la nivel de județ. Am depășit 50% ca medici. În viitor vrem să avem peste 60% din persoanele din instituții vaccinate.

Schipor: Cei care au tulpina Delta pot infecta șapte persoane

Știm foarte bine că cei care au tulpina Delta stau mai puțin de un minut cu o persoană și pot infecta șapte persoane. Până la acest moment sunt doar cele șapte persoane cu varianta Delta. Precizăm că nu au mai apărut cazuri noi. Doar persoanele care ridică suspiciunea că ar fi infectat cu delta este trimis la secvențiere. Cele infectate cu delta sunt persoane care au venit sau au avut contact cu persoane venite din străinătate, cum ar fi Tenerife”, a declarat directorul DSP Constanța.

Video:

Iată ce prevede Hotărârea nr. 112 a CJSU

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța hotărăşte:

Art. 1 – Se reevaluează încadrarea din Hotărârea CJSU nr. 109/23.07.2021 și încadrează județul Constanța în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mică sau egală cu 2/1000 de locuitori.

Art. 2 – Comitetele Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) ale U.A.T.-urilor din județul Constanța vor adopta Hotărâri pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 730/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iulie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 3 – Măsurile prevăzute la Art. 2 se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data adoptării prezentei hotărâri, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Art. 4– Primăriile din județul Constanța vor comunica până în data de 06.08.2021, ora 12.00, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, la adresa de mail: deconcentrate@prefecturaconstanta.ro, hotărârile adoptate de CLSU pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe raza U.A.T.-urilor, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 730/2021, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 5 – În îndeplinirea art. 2 din prezenta hotărâre, CLSU ale U.A.T.-urilor din județul Constanța vor dispune, prin grija primăriilor, fără a se limita la:

Art. 5.1 – Informarea populației și a operatorilor economici privind obligațiile ce le revin în respectarea prevederilor HG nr. 730/2021, cu modificările și completările ulterioare și informarea (în fiecare zi de luni, pentru săptămâna anterioară) a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, la adresa de mail: vaccinare@prefecturaconstanta.ro, asupra măsurilor dispuse, conform machetei:

Art. 5.2 – Autorizarea/avizarea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise sau deschise, se va face numai cu respectarea strictă a condițiilor prevăzute de HG nr.730/2021, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează: competiții sportive conform Anexei 3, Art.1, punctele 3-5; spectacole, concerte, festivaluri publice și private sau alte evenimente culturale conform Anexei 3, Art.1, punctele 7-13; organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase conform Anexei 3, Art.1, punctele 14,15; activități recreative și sportive desfășurate în aer liber conform Anexei 3, Art.1, punctele 16,17; adunări publice, mitinguri, demonstrații conform Anexei 3, Art.1, punctul 33.

Art. 5.3 – Informarea (în fiecare zi de luni, pentru săptămâna anterioară) a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța la adresa de mail: vaccinare@prefecturaconstanta.ro, asupra activității prevăzute la art. 5.2 din prezenta hotărâre, conform machetei:

Art. 6 – Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor dispune acțiuni organizate și controlabile, pentru accelerarea ritmului campaniei de vaccinare, constând în:

Art. 6.1 - Diseminarea către locuitorii UAT – ului, prin grija compartimentelor de specialitate din cadrul primăriilor, a informațiilor din materialele atașate prezentei hotărâri.

Art. 6.2 – Comunicarea (în fiecare zi de luni, pentru săptămâna anterioară) la adresa de mail: vaccinare@prefecturaconstanta.ro, a stadiului diseminării materialelor, conform următoarei machete:

Art. 6.3 – Identificarea și pregătirea unui spațiu pentru vaccinare, care va fi pus la dispoziția echipei mobile de vaccinare, la solicitarea șefului Centrului de Vaccinare la care fiecare U.A.T este arondată.

Art. 7 – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța va monitoriza acoperirea fiecărei localități cu echipe mobile de vaccinare împotriva COVID - 19 și va întreprinde măsurile corective necesare.

Art. 8 – Structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța vor intensifica controalele privind respectarea prevederilor HG nr. 730/2021, cu modificările și completările ulterioare, cu precădere în mijloacele de transport în comun, în spațiile publice închise, la evenimentele prevăzute la art. 5.2 din prezenta hotărâre.

Art. 8.1 – Zilnic, până la ora 10.00, se vor transmite Instituției Prefectului - Județul Constanța, la adresa de mail deconcentrate@prefecturaconstanta.ro, raportările privind controalele efectuate în ziua anterioară, conform Anexei nr.1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 9 – Secretariatul tehnic permanent va comunica prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, unităților administrativ-teritoriale din județ și tuturor factorilor interesați.

Diana BERECHET

joi, 5 august 20213757
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
GANDUL.RO
Cât CHIN! De ce a murit, de fapt, Petrică Cercel
Comentarii

215@banu(5 aug 11:04)
Te-ai vaccinat boierule? Atunci sa te incui in casa pentru ca nu ai drepturi esti un sclav. Daca te-ai vaccinat ai impresia ca esti superior? Esti o laie belita si iti interzic sa te apropii de oamenii nevaccinati oriunde. Esti un rebut social
09Cum poola mea(5 aug 11:01)
Daca sta mai putin de 1 minut cu o persoana, infecteaza sapte. Cum in poolaa mea sa stea cu unu si sa infecteze 7
511Bolay(5 aug 10:31)
Nu ne vaccinam, poate sa apara si valu 50 cu tulpina tulpinelor tot nu ne vaccinam nu acceptam vaccinarea obligatorie
198Banu(5 aug 09:35)
Vaccinul nu este perfect,dar tot e ceva care sa te apere de o forma grava a bolii,plus ca-l poti face liber. Nu ai chef si sfidezi moartea ,e treaba ta,doar ca nu ai dreptul sa-mi impui sa te suport in preajma. Daca te arunci de pe bloc,nu ma voi lega de tine sa cadem impreuna si nici nu ma pun unde pici,sa cazi in capul meu. Deja s-a ajuns la alergie de atata tranca cu vaccinurile astea. Cine nu vrea sa se vaccineze de Covid sau altele sa taca si sa suporte consecintele.
41anonimus(5 aug 07:43)
Ce masuri ma, vorbe in vint.
410Uxjx(5 aug 06:22)
Eu nu ma v-oi vacina
03Mmm(5 aug 05:55)
Nu e bn sa te relaxezi de tot ca daca faci un part si iese si altcwva
mai mult...Replica
17 sep 16:18ReplicaPATRONUL firmei care trebuia să INCINEREZE OILE de pe Queen Hind, trimis în JUDECATĂ

Gelu Cazacioc, patronul firmei care ar fi trebuit să se ocupe cu incinerarea oilor de pe nava Queen Hind, scufundată...2130

18 sep 00:55ReplicaPoliția LOCALĂ NU te mai POATE AMENDA, dacă parchezi NEREGULAMENTAR și NU te prezinți la SEDIU. VIDEO10189
18 sep 00:53ReplicaCOSTEA, de la ABC VAL, NU a RESPECTAT contractul de peste 7 milioane de lei cu Primăria Cernavodă?!1597
18 sep 00:51ReplicaFelix STROE: Urmează o iarnă grea. Dacă NU vă PLĂTIȚI FACTURILE, veți fi EXECUTAȚI

Parlamentarii constănțeni ai Partidului Social Democrat au organizat o conferință de presă, vineri, 17 septembrie....1303

18 sep 00:49ReplicaPROVIDENT a încercat ”CĂMĂTĂRIA” și în fața INSTANȚEI de JUDECATĂ1818
18 sep 00:45ReplicaUn ȘOFER BEAT și cu PERMISUL ANULAT a FĂCUT SCANDAL în mijlocul STRĂZII!812
18 sep 23:12ReplicaIUSTIN ROMAN mai vrea să-și RIDICE un ANSAMBLU REZIDENȚIAL în MAMAIA

Iustin Fabian Roman, administratorul societății Gamaro Black Sea Srl, a demarat procedurile necesare pentru a vedea...815

18 sep 00:43ReplicaFin.Co.Ge.RO. a CÂȘTIGAT daune de UN MILION de EURO de la Primăria Constanța883
18 sep 00:41ReplicaLa MEDGIDIA, se caută firmă pentru ILUMINATUL FESTIV de SĂRBĂTORI424
18 sep 00:39ReplicaDupă ce a BĂTUT un POLIȚIST, se APĂRĂ zicând că NU a știut că e ANCHETAT

Un bărbat din Hârșova, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat într-un alt dosar în care a fost judecat...582

18 sep 00:34ReplicaMioara DEAC umple Constanța de BLOCURI1401
18 sep 00:32ReplicaPrimăria Constanța a ÎMPRUMUTAT fostul RADET cu peste 14 milioane de lei332
Vremea
23.5°23.5° - 25.7° sâmbătă, 18 septembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 7.91 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4991225133240
5/4081431261920
joker3173425292
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 sep 00:00SportBasketball Champions League: U-BT Cluj s-a calificat pentru prima oară în grupele competiției

U BT Cluj, campioana României la baschet masculin, s-a calificat, pentru prima oară, vineri seară, în grupele...68

18 sep 00:00SportLiga 1: FC Voluntari, victorie categorică în primul meci al etapei (4-0 vs CS Mioveni)

FC Voluntari s-a impus, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în fața echipei CS Mioveni, în primul meci al...109

18 sep 07:32SportExternat după operație, Pelé a fost dus de urgență înapoi la terapie intensivă

Pelé este din nou internat la terapie intensivă. Transferul la terapie intensivă a fost decis ca măsură de...281

18 sep 23:21SportConference League: CFR Cluj, înfrângere în primul meci din grupa J (0-1 vs Jablonec)

CFR Cluj a debutat cu o înfrângere, joi seară, în grupa J din Conference League, a treia competiție continentală...352

Local
18 sep 22:36LocalAutoutilitară ÎN FLĂCĂRI, pe DN 22, între Tulcea și Mihail Kogălniceanu. VIDEO

Pompierii tulceni au fost solicitați să intervină vineri, 17 septembrie a.c. ăn jurul orei 15:35, pentru a lichida...305

18 sep 22:36LocalTârgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în acest weekend, la Năvodari!

Vineri, 17 septembrie a.c., s-a deschis Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni care are loc, în acest weekend,...1124

18 sep 22:36LocalPrimăria Constanța, investiții de 50 milioane de euro în rețeaua de transport a energiei termice

712

18 sep 22:37LocalBărbat REȚINUT pentru TRAFIC de DROGURI, la un festival de muzică din Neptun

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog au...578

18 sep 22:37LocalReprezentanți ai principalelor agenții touroperatoare din Kazahstan, în vizită la Constanța

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a primit vineri, 17 septembrie a.c., vizita unei delegații formate...200

18 sep 22:35LocalMasă rotundă, în cadrul unui proiect european, la Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat joi, 16 septembrie, masa rotundă „Schimb de bune practici în...250

17 sep 00:00LocalBogdan DESPESCU, prezent la MANGALIA! VIDEO

Joi, 16.09.2021, o delegaţie a Agenţiei Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex),...312

18 sep 22:34LocalCovid-19: 158 de NOI CAZURI de INFECTARE, la CONSTANȚA

Până vineri, 17 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.139.505 cazuri de persoane infectate cu noul...1221

18 sep 22:35LocalIată programul de funcționare al centrului de vaccinare din cadrul Pavilionului Expozițional!

650

Politică
18 sep 22:39PoliticăCîțu, la congresul UDMR: Dragă Hunor, vom sta la guvernare 4 ani

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, înainte de începerea congresului UDMR la care a fost invitat, că se...214

18 sep 22:39PoliticăDan Vîlceanu îngroapă România în datorii: Împrumuturi imense

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2030 şi a împrumutat joi de la bănci suma...475

18 sep 22:39PoliticăMarcel Ciolacu: PSD dezbate un proiect pentru legalizarea marijuanei în scop medicinal

253

18 sep 22:40PoliticăVirgil Popescu explică de ce nu este indicată plafonarea prețurilor la energie

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a explicat joi, pentru B1 TV, de ce nu se poate și nu este indicată...275

18 sep 22:40PoliticăCîţu: Ludovic Orban pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR AUR

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi seara că impresia lui este că, în ultima perioadă, preşedintele PNL,...281

17 sep 00:12PoliticăOrban: O soluţie la criza politică poate fi demisia premierului

311

Interviuri
18 aug 00:07InterviuriViceprimarul Cocargeanu: Se lucrează la ACHIZIȚIA serviciilor de întreținere a SPAȚIILOR VERZI! VIDEO

Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța din partea USR, a fost prezent în studioul Replica, marți, 17...2189

17 aug 00:09InterviuriANTONIADIS strânge AJUTOARE pentru cei loviți de INCENDIILE din GRECIA! Video

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanța, a fost prezent în studioul Replica de...1233

24 aug 00:08InterviuriDoinița RADU, șefa ANAF CONSTANȚA: Chiar dacă s-a mers pe plată VOLUNTARĂ, contribuabilii au ACHITAT! Video

11229

Monden
18 sep 00:00Monden„Gemenii“ Schwarzenegger şi DeVito revin pe marile ecrane cu o super comedie

Veşti bune pentru devoratorii de comedii de calitate! Arnold Schwarzenegger şi Danny DeVito revin într-un nou film...126

18 sep 00:00Monden'Cronica cârcotaşilor' revine cu un nou sezon, într-o nouă formulă de prezentare

Emisiunea de satiră „Cronica cârcotaşilor” revine la Prima TV cu un nou sezon, pe 17 septembrie, într-o nouă...153

18 sep 00:00MondenHarry, Meghan şi cântăreaţa Billy Eilish, între cele mai influente 100 de persoane în 2021

Harry şi Meghan, dar şi cântăreaţa Billy Eilish, regizoarea Chloé Zao şi actorul Omar Sy figurează în topul...88

18 sep 00:00MondenActriţa Catherine Deneuve şi-a scos la licitaţie colecţia de încălţăminte

Pantofi, sandale şi cizme create de designeri de renume şi purtaţi de legendara actriţă Catherine Deneuve au fost...104

18 sep 00:00MondenAndrea Bocelli, BTS şi Metallica vor participa la concertele Global Citizen pentru planetă

Andrea Bocelli din Toscana, BTS din Seul şi Metallica din Louisville (Statele Unite) se alătură numelor sonore care...91

18 sep 00:00Monden'E prea târziu ca să-mi mai fie frică', spune actriţa rusă care va pleca spre ISS

135

Mapamond
18 sep 03:24MapamondCasa Albă: SUA schimbă radical modul în care luptă împotriva Covid-19

Coordonatorul reacţiei la coronavirus de la Casa Albă, Jeff Zients, a declarat miercuri că Statele Unite dezvoltă...419

18 sep 03:24MapamondLiderul unei grupări teroriste din Africa, ucis de trupele franceze

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat miercuri noapte moartea liderului organizaţiei Stat Islamic din...316

18 sep 03:25MapamondSurpriză pentru toți utilizatorii Microsoft: Serviciile pot fi folosite fără parolă

377

Sănătate
18 sep 00:00SănătateDe ce nu îți este foame? Motive pentru lipsa poftei de mâncare

Lipsa poftei de mâncare poate avea foarte multe motive, atât fizice, cât și psihice. Află de ce nu îți este...90

18 sep 00:00SănătateALERTĂ Compania Moderna RECUNOAȘTE: Vaccinul său își pierde protecţia

Noi date dintr-un studiu de amploare pe vaccinul propriu anti-COVID-19 realizat de Moderna Inc arată că protecţia...112

18 sep 00:00SănătateINSP: Încă două cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Alte două cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate în România, acestea fiind raportate în...76

18 sep 02:47SănătateAlertă în privința alimentației copiilor: Cei mici mănâncă dulciuri prea des

București, septembrie 2021 – 65% dintre copiii cu vârsta de până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, relevă...260

18 sep 02:48SănătateUE se pregătește pentru viitoarele pandemii - HERA, agenția cu un buget de șase miliarde de euro

Comisia Europeană (CE) prezintă joi o instanţă - Autoritatea de intervenţie în caz de urgenţă sanitară (Health...317

18 sep 02:48SănătateMedicii din centrele de vaccinare își vor primi salariile restante pentru perioada mai-iulie

200

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT