rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

NOI MĂSURI ȘI INTERDICȚII: SE INCHID ȘI MALLURILE

Ministrul afacerilor interne a emis următoarea ordonanță militară pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19:

Art.1. – (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.

(2) Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 2. – (1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

(2) Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 6. – (1) Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu excepția situației în care aceștia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înțelegeri cu statele vecine.

(2) Prin excepție, este permisă intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini și apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:

a) sunt membri de familie ai cetățenilor români;

b) sunt membri de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România;

c) sunt persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autoritățile române potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;

d) sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;

e) este personal diplomatic sau consular, personal al organizațiilor internaționale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;

f) sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare;

g) sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);

h) sunt persoane care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 7. – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

(2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) și (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 8. – (1) Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

(2) Evidențele se actualizează și se raportează săptămânal la centrul județean/ al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.

(3) Comitetele locale, județene și al municipiului București pentru situații de urgență identifică modalități de sprijin pentru persoanele prevăzute la alin.(1).

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 9. – (1) Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență, care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completează după cum urmează:

1. La articolul 2 se introduc două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:

„(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.

2. După alineatul (2) al articolului 4, se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:

„(3) Prevederile alin.(1) și (2) se aplică și conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4t”.

3. După alineatul (2) al articolului 5 se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:

„(3) Alte excepții de la interdicția prevăzută la alin.(1) se stabilesc prin ordin al ministrului sănătății.”

(2) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 10. – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:

a) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și conducătorii autorităților administrației publice locale, pentru măsurile prevăzute la art.1 și 2;

b) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, pentru măsurile prevăzute la art. 3, 5 și 7;

c) Poliția de Frontieră Română, pentru măsura prevăzută la art. 6.

(2) Nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute la art.1 – 7 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanța de urgență nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

(3) Personalul instituțiilor prevăzute la alin.(1) este împuternicit să constate contravenții și să aplice sancțiuni, în conformitate cu prevederile art.29 din Ordonanța de urgență nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 11. – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puțin 2 zile de la data publicării, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

V.S.

sâmbătă, 21 martie 202015284
Comentarii

04info(22 mar 16:57)
premierul Canadei Trudeau aseara facea apel la populatie sa cumpere numai produse fabricate in Canada,o solutie pt protejarea populatiei in fata crizei ce va veni Politicienii romani ce fac pt tara si poporul lor?
11Citizen(22 mar 16:18)
Pune camera online in noapte nuntii si o sa ai destui invitati
12varu maftei pt sile(22 mar 16:16)
Tu vorbesti de bisnita, specula,escrocherii financiare sau de afaceri?
07Gogu(22 mar 12:35)
Daca faci nunta online,cati invitati ai voie?
64Sile(22 mar 12:24)
Da prosti mai sunteti si stati si-n drum. Bsi muistilor, nu-i vorba de cotete sau trotinete. Este vorba de mentinerea unui echilibru. Daca jigodiile ca voi, slugi pupincuriste ce sunteti, i-au ratele mai departe, patronii de sa mai sustins chetuielile cu functionarea si salatiile!? Bai atarnatori idioti, va ofticati si va bagati unghia' n gat ca sunteti slugi, ca abia va tarati si va milogiti pt un post de paznic sau maturator. Habar nu aveti ce inseamna o afacere, saraciilor, frustati spargatori de seminte si capete de creta ce sunteti. Hai sictir!
17Sa opreasca ratele(22 mar 11:26)
Sa le opreasca dar sa iesi din casa. Numai roamnii au tupeu asta. Daca ar sta cineva la tine in chirie ii iei bani pe luna asta dar BANCA tie sa nu iti ia. Patronul sa iti dea chiar daca nu produci.
17baiiii(22 mar 10:17)
certati-va cat vreti ,dar stati acasa
510Klm(22 mar 10:17)
Ce gat fac unii pe aici.... Mai usor cocaleros... Ai rate la banca? Trimite mail si negociaza cu banca... Nu statul trebe sa faca asta.. Cand dracu o sa intelegeti ca beliti pooola daca nu stati cuminti in cotete? Deja unii incep vaicarelile... Ca statul nu face aia, ca nu face aia.... Stati dracu in casa. Banca nu are nici un interes sa iti ca cotetul sau trotineta, acum.... Dar idiotenia din voi urla. Cred, ca mai mult doare prostia din voi decat altceva. Hai sictir.
514Cta(22 mar 08:35)
Bai tampitilor, daca opriti toate activitatile , de unde bani de rate? Obligati si bancile sa suspende plata ratelor pt aceeasi perioada cat suntem noi obligati sa stam pe dreapta.Ungurii cum au suspendat plata ratelor pana in decembrie, incompetentilor? Acum ne pricopsiti si cu 1500 de " rosii"! Cine sunt astia, " sezonierii" care nu mai pot fura, coardele cure nu mai au clienti, ca italienii au blocat tot?Iar acum noi trebuie sa le platim si drumul, dehh..cu avionul.Cand au plecat, au latrat ca Romanica-i de cacat..iar acum ii caseaza in hoteluri.Trebuiau dusi in in camp,in tabere de corturi
124Nu mai aresteaza nimic(22 mar 06:41)
Virusul asta a combatut terorismul si coruptia mai bine ca diicot si dna. Gata au disparut stirile despre subiectele astea doua. Bravo covid19! Cat de false si manipulatoare erau toate astea abia acum se vede. Hastagrezist au disparut si ei. Imi aduc aminte cu ce fata sforaitoare trimitea KWJ la lupta anticoruptie armatele de procurori si cum asigura el Bruxelles ul ca va combate coruptia in continuare. Dar unde i Kovesi cu parchetul ei european? A disparut si asta. Toate temele false au disparut. Realitatea covid19 a invins. Nu se mai ia spaga. Nu se mai fac atentate. Au gasit alta lupta. Ha!
67Pintilii(22 mar 04:39)
Am inteles stam in case dar pana cand?Caci dupa doua luni de izolare omul intra-n depresie si pleaca sa convietuiasca in cardasie cu SARS-Cov 19 !
2714hitlerism(22 mar 00:19)
Cretinoizii astia inchid toata romania pentru un cacat de virus care nu are mortalitate nici macar 10 la suta ....niste idioti ....se iau toti dupa isteria promovata de televiziunile de cacat ce au actionari exact pe cei care provoaca intentionat criza pentru a transforma clasa medie in sclaviii bancilor ...Nici in razboi nu a fost asa...nu este mortalitate nici macar de 10 la suta criminalilor...
1016Marinaru'(21 mar 23:58)
Stati dracu'n casa so Mai terminati in plm cu panics si vaicarelille!asteptati cit o fi ca nu moare nimeni 1-2 luni!ratele de amina,cheltuitiai Putin,lasati matu'mai gol si figurile Mai putine!hai sictir!
220SOS-vrem masti(21 mar 23:35)
Mai nu realizati repercusiunile acestui virus, in viitorul apropiat va fi tragic daca nu va ptotejati sa stati in casa si nu luati in serios. Problema e cu cei ce merg la servici si nu au de unde sa cumpere masti, manusi si alcool sanitar.
915Alex(21 mar 23:12)
Stam in casa dar bani de facturi si de hrana cine ne asigura daca nu suntem lasati sa muncim ? O sa iasa lumea in strada baa de foame si o sa va ia virisul un pula ca foamea si disperarea e mai periculoasa ca orice virus . o sa vedeti voi !
141322.03(21 mar 22:51)
ce buni sunt jandarmii acum,huh?...
155rablelor(21 mar 22:48)
de ce nu spuneti de ala de la icil VULPE MARIAN navigatorul.. care a murit de coronavirus azi , si cine stie cati mai sunt ca el care au murit si mergeti blat , futuva-n rasa de gunoaie de oamenii
2210Mortul dus la(21 mar 22:32)
groapa de maxim 8 persoane,nunta maxim 8 persoane. Ordonanta PULII MELE !!!.
020Dolph Lundgren(21 mar 22:27)
Sunt inchise de 3 zile in toata romania !!! Or sa intre in FALIMENT TOTI INTERLOPII romaniei !!!
121Mil.iei(21 mar 22:11)
De cacat sa fiti....
826Sa va f_t(21 mar 22:05)
in gura de chinezi cum ne ati stricat tuturor linistea
625o pla(21 mar 22:03)
Bun venit in lumea a 3-a, sa vedem ce o sa faca astia fara niciun venit si care sunt obligati sa stea in case... Multi se vor apuca de furt, spargeri, vom ajunge ca in tarile din America Centrala unde aia se omoara pentru mancare.
mai mult...Replica
4 aug 00:00ReplicaALERTĂ! COVID-19 a LOVIT la ABADL. Instituția și-a SUSPENDAT activitatea

ABADL și-a închis porțile timp de 10 zile, după ce o angajată a fost confirmată cu coronavirus. Din data de 4...844

4 aug 15:23ReplicaFĂGĂDĂU se TEME de candidatura lui MURAD1837
4 aug 17:01ReplicaMirela MATICHESCU, EXCLUSĂ din conducerea Organizației Județene a PSD Constanța2370
4 aug 15:44ReplicaȘoferul SUV-ului care a PROVOCAT accidentul de pe Alexandru Lăpușneanu este fondatorul Dabo Doner, Dan PAȘTIU

Neatenția la volan sau graba în trafic continuă să producă accidente în Constanța. Marți, 4 august a.c., s-a...4076

4 aug 11:58ReplicaBOMBĂ! Fostul DIRECTOR al Apelor Române, Victor Sandu, REȚINUT de DNA pentru luare de MITĂ1959
4 aug 00:29ReplicaANAF a pus SECHESTRU pe APARTAMENTUL NEPOTULUI lui STRUTINSKY2996
4 aug 00:00ReplicaFĂGĂDĂU i-a dat UNDĂ VERDE lui CIOTE să-și supraetajeze HOTELUL din SATUL de VACANȚĂ

Primăria Constanţa dă avize pe bandă rulantă pentru supraetajarea construcțiilor din Constanța. În timp ce unii...3453

4 aug 00:00ReplicaCINE sunt INDIVIZII care SCOTEAU FETE la PRODUS, în CONSTANȚA5840
4 aug 00:00ReplicaAUSTRIECII de la STRABAG VÂNEAZĂ încă un CONTRACT cu STATUL1157
4 aug 00:00ReplicaTânărul PRINS în FLAGRANT era VEDETĂ în LUMEA ETNOBOTANICELOR!

Un tânăr a fost filat de oamenii legii, care i-au organizat un flagrant. Pe 31 iulie a fost propus spre arestare, la...1486

4 aug 00:22ReplicaTEORIA conform căreia VACCINAŢII ANTIGRIPAL ies POZITIV la testul COVID NU se CONFIRMĂ807
4 aug 00:00ReplicaMai multe VEDETE și PERSOANE PUBLICE și-au găsit SFÂRȘITUL la MALUL MĂRII1956
Vremea
21.6°21.5° - 21.6° marţi, 4 august 2020
ConstanțaUmiditate: 65%
Vânt: 4.61 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 aug 00:00SportWTA Palermo: Irina Begu, eliminată în runda inaugurală

Irina Begu, locul 81 WTA, a fost eliminată, luni, în turul I al Palermo Ladies Open, de germana Laura Siegemund, locul...385

4 aug 00:00SportTitlul rămâne în Ardeal - CFR Cluj întoarce rezultatul contra Craiovei (3-1) și este campioana României pentru al treilea sezon consecutiv

CFR a început rău "finala" campionatului contra Craiovei, oltenii deschizând scorul prin super execuția lui Dan...495

4 aug 00:00SportSorana Cîrstea, locul 75 WTA, a fost eliminată de italianca Sara Errani, în primul tur la Palermo

Sorana Cîrstea, locul 75 WTA, a fost eliminată de italianca Sara Errani, locul 169 WTA, beneficiară a unui wild card,...390

4 aug 00:00SportJucătoarea de tenis Laura Ioana Paar a ratat calificarea pe tabloul principal la Palermo Ladies Open

Jucătoarea de tenis Laura Ioana Paar, locul 204 WTA, a ratat, luni, calificarea pe tabloul principal la Palermo Ladies...351

Local
4 aug 00:00LocalZonele din Constanța în care s-a acționat seara treacută pentru dezinsecție

Primăria Municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinsecție cu accent pe zona parcurilor, scuarurilor și...521

4 aug 23:24LocalCorina Martin cere REVOCAREA deciziei de ÎNCHIDERE a teraselor la ora 23.00

Măsurile recent adoptate de Comitetul de Urgență Constanța, cu privire la închiderea teraselor la ora 23.00 in...2054

4 aug 23:25LocalACCIDENT rutier provocat de un MOTOCICLIST MINOR, la Neptun

1710

4 aug 00:00Local136 de constănțeni au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar

La nivelul județului Constanța, din totalul de 199 de candidați cu note la proba scrisă, 136 de candidați au...516

4 aug 22:11LocalO clădire construită ILEGAL în KM 4-5 va fi DEMOLATĂ

O clădire abandonată și insalubră din zona pieței agroalimentare din cartierul KM 4-5 va fi demolată! Lucrările...2064

4 aug 00:00LocalProgramul cu spectacolele teatrului de păpuși în weekend, la Constanța

Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de Mare” din Constanța vă așteaptă sâmbătăĂ, 08 august 2020, ora...409

4 aug 16:42LocalControale de AMPLOARE pe LITORAL! Câte amenzi au fost date

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...815

4 aug 16:43LocalJandarmi constănţeni avansaţi în grad, la termen

Şase ofiţeri împreună cu 54 de subofiţeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa și cinci ofițeri și...856

4 aug 16:12LocalJANDARMII au APLICAT 260 de SANCŢIUNI pe LITORAL

568

Politică
Interviuri
23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3337

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

Chiar dacă volumul este unul foarte mare, rezultatele reliefează o muncă eficientă și de calitate. Vorbim despre...3557

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

2063

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...8750

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

A îmbrăcat haina de procuror în anul 2012, atunci când a activat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța....4319

11 iun 00:17InterviuriBola, de la Apele Române: Malul lacului Tăbăcărie nu avea proprietar, dar s-a vândut din el! VIDEO

12225

Monden
4 aug 00:00MondenAșa arată Jennifer Lopez la primele ore ale dimineții! Diva de 51 de ani s-a pozat fără machiaj

Diva care are o avere de 400 de milioane de dolari a postat recent o fotografie în care apare la primele ore ale...577

4 aug 00:00MondenMeghan Markle împlineşte 39 de ani. Ce planuri şi ce invitaţi celebri are de ziua ei?

Pe 4 august, Meghan Markle va împlini 39 de ani - o vârstă pe care fosta ducesă de Sussex o va sărbători pe...419

4 aug 19:38MondenDemi Moore a salvat viața unei păsări colibri. Imagini adorabile cu noul membru al familiei Moore-Willis

413

4 aug 00:00MondenGérard Depardieu, acuzat de viol de o tânără actriță! Parchetul francez investighează cazul

Gérard Depardieu este acuzat de o tânără actriţă de viol, fapt care s-ar fi întâmplat în 2018. După o clasare...374

4 aug 00:00MondenCe avere deţinea Prinţesa Diana când a murit şi ce s-a întâmplat cu aceasta după tragicul accident din 1997

Familia regală britanică este una dintre cele mai bogate monarhii din lume, cu un buget estimat, anul acesta, la 123...501

4 aug 00:00MondenFiul lui Beckham, fotograf personal pentru logodnica fotomodel. Cei doi au început pregătirile de nuntă

349

Mapamond
4 aug 00:00MapamondVal de emoţie în Suedia după ce o fetiţă de 12 ani a murit într-un atac armat

Moartea prin împuşcare a unei fetiţe de 12 ani în apropiere de Stockholm a provocat vii emoţii luni în Suedia,...398

4 aug 19:01MapamondGermania: Zeci de mii de elevi se întorc în şcoli din vacanţa de vară, în noi condiţii de pandemie

Zeci de mii de elevi revin de luni la şcoală în nordul Germaniei, sfârşitul vacanţei de vară aducând cu sine un...370

4 aug 00:00MapamondCoronavirus: Statele Unite au intrat într-o „nouă fază“ a epidemiei de COVID-19

366

4 aug 00:00MapamondAfganistan: Cel puţin 24 de morţi într-un atac asupra unei închisori

Cel puţin 24 de persoane, în mare parte civili, şi-au pierdut viaţa într-un atac la o închisoare din estul...320

4 aug 00:00MapamondAfectat de o boală infecţioasă, papa emerit Benedict al XVI-lea este „extrem de fragil“

Afectat de o boală infecţioasă la faţă, papa emerit Benedict al XVI-lea, 93 de ani, este ''extrem de fragil'',...376

4 aug 00:00MapamondPelerinii se despart de Mecca şi vor trebui să respecte o perioadă de izolare a la domiciliu

337

Sănătate
4 aug 00:00SănătateHamamelis, un remediu pentru inflamație și iritații

Hamamelis este un arbore ale cărui frunze și scoarță au proprietăți medicinale, fiind utilizate în reducerea...345

4 aug 00:00SănătateDermatita seboreică a sugarului - ce tratamente dau rapid rezultate

Dermatita seboreică a sugarului, cunoscută și drept crusta de lapte, este o afecțiune dezvoltată în mod frecvent...365

4 aug 18:20SănătateBeneficiile lavandei pentru frumusețe

327

4 aug 00:00SănătateMastopatia fibrochistică: ce este, cum se manifestă și cum se depistează

Modificările fibrochistice sau mastopatia fibrochistică reprezintă o caracteristică a sânului, care se accentuează...340

4 aug 00:00SănătateUleiul din lemn de trandafir, calmant și relaxant

Uleiul din lemn de trandafir are proprietăți antidepresive și antiinflamatoare și ajută la stabilirea unei stări...322

4 aug 00:00SănătateDezechilibrul electrolitic - cauze, simptome, tratament

321

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT