REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Noi percheziții la falsul medic ortoped din București. A fost reținut din nou!

Noi percheziții la falsul medic ortoped din București. A fost reținut din nou!

Replica API 14 martie 2019 | 00:00 198

Procurorii și polițiștii au făcut, joi, două percheziții, la locuința și la cabinetul medical la care își desfășura activitatea un bărbat acuzat că ar fi profesat medicina fără drept. Bărbatul a fost reținut la sfârșitul lunii februarie pentru că se dădea drept medic ortoped, însă eliberat. Ulterior, polițiștii au primit alte plângeri.

Bărbatul este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false.

"Ulterior datei de 27 februarie, şi în urma apelului public legat de acest dosar, alte cinci persoane au sesizat Secţia 11 Poliţie cu privire la faptul că în urma unor anunţuri găsite pe internet au mers la un cabinet de ortopedie, din sectorul 3, pentru consult medical de specialitate, unde au plătit sume de bani pentru consultaţie şi şedinţe de recuperare, unui bărbat care a pretins că este specialist ortoped, deşi acesta nu era medic şi nu avea specializare în domeniul menţionat, totodată folosind parafă medicală falsificată. În urma extinderii cercetărilor au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie, fiind ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri, printre care aparatură medicală, documente financiar contabile şi buletine de analize medicale", se arată într-un comunicat de presă.

Din investigaţii a rezultat că peste 70 de persoane au apelat la serviciile medicale oferite de cel în cauză, toate persoanele urmând a fi contactate, pentru a se stabili dacă au solicitat sau nu servicii medicale acestuia.Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost estimat la 200.000 de lei, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614