REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Noi proteste în masă împotriva reformei sistemului de pensii în Franţa

Noi proteste în masă împotriva reformei sistemului de pensii în Franţa

Replica API 30 ianuarie 2020 | 00:00 452

Mii de persoane au ieşit din nou în stradă miercuri în Franţa pentru a protesta împotriva controversatei reforme a sistemului de pensii propusă de guvernul preşedintelui Emmanuel Macron, informează dpa, citată de Agerpres.

Demonstranţi s-au adunat miercuri în capitala Paris, în oraşul-port Marsilia din sudul ţării, precum şi la Toulouse şi Bordeaux.

Mai multe sindicate au îndemnat la proteste în masă, pentru a opta zi de proteste de anvergură convocate de când au fost declanşate demonstraţiile, la începutul lui decembrie.

Potrivit Ministerului de Interne al Franţei, în jur de 249.000 de oameni au protestat pe teritoriul Franţei vinerea trecută.

La nivel naţional, Societatea Naţională a Căilor Ferate (SNCF) a atenţionat în legătură cu probleme în transportul regional.

Partenerii sociali şi reprezentanţii guvernului plănuiesc să se întâlnească joi pentru o conferinţă despre finanţarea reformei pensiilor. Reforma trebuie să fie mult îmbunătăţită, printr-o deschidere spre justiţie socială, a declarat Laurent Berger, de la sindicatul moderat CFDT, pentru postul BFMTV. Sindicatul CFDT nu a chemat la o nouă demonstraţie în masă.

Săptămâna trecută, în pofida protestelor, guvernul francez a lansat planul de reformă a sistemului de pensii. Guvernul francez vrea să înfiinţeze un sistem de pensii universal care să înlocuiască cele 42 de scheme individuale ce existau până acum. Reforma este menită, de asemenea, să restricţioneze privilegiile pentru grupuri profesionale individuale.

Reforma prevede şi stabilirea unei ''vârste pivot'' de 64 de ani, pentru a-i stimula pe francezi să muncească şi dincolo de vârsta legală de pensionare, în prezent 62 de ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
As vrea sa van asemenea proteste si in Romania impotriva pensiilor speciale, a salariilor mari si indemnizatiilor date aiurea celor care nu muncesc.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369