REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Noi strategii de stârpire a infractorilor, la Constanţa! Îi aşteaptă vremuri grele pe cei certaţi cu legea!

Noi strategii de stârpire a infractorilor, la Constanţa! Îi aşteaptă vremuri grele pe cei certaţi cu legea!

Replica API 16 iulie 2016 | 00:42 192

Gata, s-a terminat!

Gata, s-a terminat!

Îi așteaptă vremuri grele pe cei certați cu legea! Un plan bine pus la punct și analizat până în cele mai mici detalii va fi pus în aplicare începând de săptămâna viitoare. Vizați sunt infractorii, bineînțeles, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. În acțiunile ce vor avea loc zilnic vor fi angrenați, alături de polițiștii din cadrul IPJ, polițiștii locali, dar și jandarmii. Însă, de precizat este că, potrivit statisticii, infracționalitatea este în scădere în municipiul Constanța.

Detalii prea multe cu privire la noul plan ce va fi pus în aplicare începând de săptămâna viitoare nu prea sunt, întrucât nu se vrea punerea în gardă a infractorilor. Cert este că toate zonele prost famate din punct de vedere infracțional ale Constanței sunt vizate și, după cum este specificat și mai sus, vor fi angrenate mai multe structuri. Până atunci însă, de menționat este că, pe 15 iulie anul curent, s-au împlinit 6 luni de când Tudorel Dogaru este la cârma Poliției Municipiului Constanța și astfel s-a realizat și o statistică a evenimentelor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Prin urmare, municipiul are o scădere de 33,43% în ceea ce privește infracționalitatea stradală. Și la infracționalitatea sesizată a fost înregistrată o scădere de 12%, la violuri – scădere de 15%, furt – scădere de 24.33%, tâlhării- scădere de peste 18%, iar la cerșetorie s-a confiscat suma de 2.000 de lei în aceste 6 luni. Și, o îmbunătățire foarte mare se poate observa și la măsuri preventive, fiind vorba de o creștere de 61%. O creștere fabuloasă s-a înregistrat și la percheziții, de 87% (40 de percheziții anul trecut, 75 anul acesta). O creștere de 37,93% este și în ceea ce privește arestul preventiv, arest la domiciliu – creștere de17%, control judiciar – creștere de 16%, reținuți – creștere de 75%.

În total, pe măsuri preventive, de la 72 câte au fost anul trecut, anul acesta s-a ajuns la 116. Singura parte unde s-a înregistrat o creștere de 11% este pe partea furturilor din locuințe și asta pentru că, încă de la începutul anului s-a început cu un handicap. Lucrurile s-au îmbunătățit cu mult după ce Florin Ghiţă şi Sinan Lapte au ajuns după gratii, ei făcând prăpăd pe partea cu furturile. Pentru prinderea lor, în martie anul curent, oamenii legii au apelat la armele din dotare, efectuând 12 focuri de armă, în plan vertical, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Cei vizaţi nu s-au oprit şi au continuat să fugă pe străzile din zona Academiei Navale, sărind prin curţile oamenilor. În cele din urmă, ei au fost imobilizaţi pe strada Bucuriei. Ambii sunt cunoscuţi cu antecedente penale. Spre exemplu, Sinan Lapte, din Hârşova, a mai fost arestat şi în 2011, tot pentru furturi din locuinţe. La acea vreme, printre păgubiţi s-a aflat şi omul de afaceri Marian Cartoafă, a cărei vilă, situată pe raza Secţiei 1 Poliţie, a fost călcată de hoţi.

Prejudiciul s-a ridicat la 50.000 de lei. Totodată, precizăm că el a intrat în atenţia oamenilor legii şi în 2007, când a fost prins tot cu focuri de armă pe raza Secţiei 2 Poliţie. Alături de el se aflau şi Tătar Sinan, dar şi Bacî Asan, ultimul fiind rănit şi dus la spital.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367