REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Noile cărţi de identitate sunt disponibile!

Noile cărţi de identitate sunt disponibile!

Replica API 16 aprilie 2014 | 00:00 211

Este oficial! De acum vom putea opta pentru buletinele biometrice, care vor conţine mai multe informaţii decât cele actuale, inclusiv amprentele de la ambele degete arătătoare, scrie zappernews.ro. În cazul în care amprentele sunt de slabă calitate sau degetele prezintă răni, se va face o amprentare plană a degetelor mijlocii, inelare sau mari.

În ceea ce priveşte fotografia de pe noile cărţi de identitate, aceasta trebuie să îndeplinească anumite cerinţe: să fie destul de clară şi vizibilă, astfel încât persoana din poză să fie uşor de identificat. Ea nu trebuie să aibă capul acoperit şi ochii închişi, iar expresia feţei trebuie să exprime o stare comună. Se acceptă unele excepţii doar dacă persoana în cauză aparţine altei confesiuni religioase, fotografierea putând fi făcută cu capul acoperit, cu condiţia ca faţa persoanei, de la baza bărbiei şi până la frunte, să fie vizibilă în mod clar şi să nu prezinte umbre de lumină. Cartea de identitate va avea încorporat un cip cu interfaţă contact, iar Cartea electronică de identitate (CEI) şi Cartea electronică provizorie vor avea încorporate un cip cu dublă interfaţă, cu contact şi contactless.

Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilităţi de procesare criptografică, memorie internă şi au implementate intern măsuri de protecţie avansată împotriva accesului neautorizat şi a copierii/ alterării informaţiilor conţinute (...) Asigurarea confidenţialităţii datelor transmise/ primite între CEI/ CER şi cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice şi/ sau a unei infrastructuri de chei publice, au declarat autorităţile.

Citeşte mai mult pe:

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218