REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Noile modele de autobuze ale CT BUS, expuse, de luni, la Casa de Cultură

Noile modele de autobuze ale CT BUS, expuse, de luni, la Casa de Cultură

Replica API 23 septembrie 2020 | 21:15 2557

CT BUS își menține angajamentul față de cetățeni. Compania de transport public ține pasul cu ritmul tot mai alert al inovațiilor tehnice și tehnologice.

Începând de luni, CT BUS a expus pe esplanada Casei de Cultură cele 4 modele de autobuze din flota care deservește municipiul. Astfel, constănțenii interesați pot veni să vizualizeze, alături de modelele deja cunoscute, noul autobuz de capacitate mică, marca Mercedes, produs în România.

Cele 18 autobuze Mercedes conferă mobilitate flotei CT BUS, deoarece acoperă zonele din oraș cu străzi înguste, imposibil de accesat pentru autobuzele mari.

Autobuzele Mercedes, cu o capacitate de 28 de locuri (10 locuri pe scaun și 18 locuri în picioare) sunt dotate cu:

• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;

• 3 uși de acces (două uși duble și una pentru șofer);

• Rampe de acces și un spațiu destinat unui scaun rulant pentru persoanele cu dizabilități;

• Sisteme de climatizare (sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului);

• Sistem de supraveghere video: 7 camere digitale color, de înaltă rezoluție, 4 la interior și 3 la exterior;

• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;

• Sistem audio-video cu display LCD pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate, panou interior, 1 monitor 28.6 inch;

• Sistem wireless destinat încărcării dispozitivelor mobile, dar și sistem USB Charge 5V - 1 A, cu aceeași funcționalitate;

• Capabilitate Fleet Management (inclusiv un modul pentru gestiunea traseului, destinației, stațiilor și orarului de circulație, integrat în sistemul AVL existent la CT BUS);

• Suport de biciclete;

• WI-FI gratuit pentru călători;

Flota CT BUS, care în urmă cu 4 ani era îmbătrânită și inadecvată, s-a modernizat și înnoit, astfel că, în prezent, constănțenii beneficiază de transport cu autobuze ISUZU de ultimă generație, cu dotări care conferă un plus de confort fiecărei călătorii:

• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;

• Rampe pentru persoanele cu dizabilități;

• Sistem de climatizare și dispersie odorizant;

• 8 camere de luat vederi - 6 la interior și 2 la exterior;

• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;

• Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/lateral/spate, panou interior, 2 monitoare de 21.5 inch;

• Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A;

• Capabilitate Fleet Management.

Încă un demers pentru alinierea la standadele europene de transport se referă la sistemul de taxare. În parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, CT BUS a demarat achiziția unui sistem de Ticketing Account Based (ABT), care plasează orașul nostru în topul exclusivist al metropolelor smart, alături de Londra sau Viena.

Constanța devine, astfel, primul oraș din România care implementează această tehnologie împreună cu facilitățile plăților cu card bancar în regim de tranzit.

Un alt proiect la care compania de transport a constănțenilor lucrează împreună cu Primăria Constanța presupune achiziția a 41 de autobuze electrice, pentru a urma trendul ecologist care se impune, cu tot mai multă forță, în întreaga lume. Preocuparea pentru mediu este apanajul unei societăți cu o viziune sănătoasă, durabilă, asumată și responsabilă, așa cum este Constanța.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa pui Constanta alaturi de Londra si Viena... Asta arata ce este in mintea dereglatilor care ne conduc. Maine o sa zica ca le-am si intrecut... Stati linistiti. Nici intr-o mie de ani nu vom ajunge nici macar la gradul lor de civilizatie pentru ca omul sfinteste locul.
11
0
Expuse pe trasee nu in fata unei cladiri-bar-magazin,nu se mai poate numi casa de cultura. Puneti pe rute masinile sa le vedem -vedeti utilitatea pentru nu sunt pentru expozitie
15
0
De la 1 octombrie autobuzul 100 M nu mai circula in statiunea Mamaia, cu toate ca aceasta zona este practic cartier al Constantei si in care de la an la an numarul locuitorilor este in continua crestere.
6
7
Da agadau si cei din primarie care fura si manaca banii statului degeaba,de transport electic ca in UE de ce nu spun mimic? In toata Europa pe electic,in Constanta ca nelumea invers,cu multa poluare.Ce am avut au stricat nemernicii cu minti drogate.Tot cu scaune mici si inguste sa nu poti sta pe ele? Pana nu vor da afara toti escrocii si hotii mari si mici din primarie nu se va face nimic in orasul asta.Poate merg cei din primarie in concedii toti dar nu in China si Japonia unde au fost cu lunile angajatii,poate merg toti la Poarta-Alba cu bilet de dus.
11
1
daca vreti adevarul, aflati ca autobuzul etajat si autocarul ayats cu motor MAN au fost luate de fosta guvernare mazare in 2007... auzi, 'noile autobuze' ce jegosi...
15
0
In Londra, autobuzele circula pe toate stradutele posibile. Acolo nu se mai pune problema infrastructurii deoarece autobuzele au fost gandite sa circule si pe strazi inguste. In Constanta se achizitioneaza microbuze. Nimic mai mult de spus. Multumim CT Bus
12
4
nimic despre autobuzul MAN , suntem curiosi
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614