REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Noile sancţiuni impuse de UE neagă dreptul Rusiei de a-şi apăra frontierele, susţine diplomaţia rusă

Noile sancţiuni impuse de UE neagă dreptul Rusiei de a-şi apăra frontierele, susţine diplomaţia rusă

Replica API 18 martie 2019 | 00:00 352

Sancţiunile impuse Moscovei de Uniunea Europeană neagă dreptul Rusiei de a-şi proteja frontierele, a declarat sâmbătă Ministerul de Externe rus, care a subliniat că Rusia nu a încălcat dreptul internaţional în timpul incidentului din strâmtoarea Kerci, transmite Reuters.

MAE rus a calificat drept ''ipocrite şi cinice'' noile sancţiuni adoptate de UE şi a precizat că acestea nu vor rămâne fără răspuns.

Uniunea Europeană a inclus vineri opt oficiali ruşi pe lista sa cu sancţiuni pentru rolul lor în incidentul armat cu Ucraina din Marea Neagră de la sfârşitul anului trecut şi, totodată a prelungit pentru o jumătate de an sancţiunile individuale vizând oficiali ruşi cărora le atribuie responsabilitatea pentru conflictul din Donbas (estul Ucrainei).

La sfârşitul lunii noiembrie, Garda de coastă rusă a deschis focul şi a sechestrat trei nave ucrainene cu tot cu echipaje (24 de persoane) înainte de intrarea lor în strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov. Tensiunile au escaladat în regiune după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014.

Rusia revendică controlul apelor din largul Crimeii de la anexarea peninsulei. Kievul şi ţările occidentale acuză Moscova că împiedică deliberat tranzitul navelor comerciale prin strâmtoarea Kerci.

Printre persoanele sancţionate se numără doi înalţi oficiali ai serviciilor de securitate ruse responsabili de Crimeea, trei ofiţeri de la comanda unei nave de patrulare şi de pe o navă antisubmarin, precum şi comandantul forţelor armate din regiune. Toţi vor avea interdicţie de intrare pe teritoriul UE, iar activele lor în spaţiul comunitar vor fi îngheţate.

Până acum, Uniunea Europeană a instituit sancţiuni punctuale - care prevăd îngheţarea activelor şi interdicţie de călătorie în spaţiul comunitar - pentru 179 de persoane şi 44 de entităţi pentru acţiuni care subminează integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei. În plus, blocul comunitar a aplicat Rusiei sancţiuni economice vizând sectoarele financiar, energetic şi al apărării, împiedicând totodată accesul băncilor ruse la pieţele UE şi limitând anumite importuri dinspre UE. Aceste măsuri includ, de asemenea, interdicţii asupra comerţului cu arme.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Magarii ce tin de secole in mintea rusilor.Ei nici usturoi nu maninca nici gura nu le miroase.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920