REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nominalizarea lui Bryan Singer, regizorul "Bohemian Rhapsody", blocată temporar la premiile BAFTA, după noi acuzaţii sexuale

Nominalizarea lui Bryan Singer, regizorul "Bohemian Rhapsody", blocată temporar la premiile BAFTA, după noi acuzaţii sexuale

Replica API 8 februarie 2019 | 00:00 390

Bryan Singer

Nominalizarea cineastului american Bryan Singer la premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic pe 2019, în calitate de producător al lungmetrajului de succes "Bohemian Rhapsody", a fost "suspendată", după ce a fost acuzat din nou de întreţinerea unor relaţii sexuale cu minori, potrivit bbc.com.

Organizatorii galei BAFTA, care va avea loc duminică seară, au anunţat că "Bohemian Rhapsody" "rămâne nominalizat" la premiul pentru cel mai bun film britanic, dar numele lui Bryan Singer a fost eliminat din lista producătorilor.

Organizatorii spun că presupusele fapte ale lui Singer sunt "total de neacceptat şi incompatibile" cu valorile promovate de Academia de film britanică. Ei au adăugat că au luat la cunoştinţă faptul că Singer neagă acuzaţiile, dar suspendarea rămâne valabilă până se va rezolva situaţia.

Noile acuzaţii la adresa lui Singer au apărut într-un articol publicat în ianuarie de cotidianul american The Atlantic, în urma unei anchete făcute de jurnalişti în ultimele 12 luni. Autorii articolului susţin că au vorbit cu peste 50 de surse, inclusiv cu patru bărbaţi care şi-au prezentat în premieră experienţele cu Singer.

Unul dintre aceşti bărbaţi susţine că, în 1997, pe când avea 17 ani, a întreţinut relaţii sexuale cu regizorul, la una dintre petrecerile organizate în casa acestuia. Un altul spune că a făcut sex cu Singer pe când avea 15 ani, tot în 1997, în locuinţa din Beverly Hills a cineastului. Ambii bărbaţi spun că Singer ştia că sunt minori.

Articolul din The Atlantic arată că unele victime au susţinut că au fost seduse de Singer, altele, că au fost violate. Toate presupusele victime au spus că aceste experienţe le-au marcat psihologic, confruntându-se ulterior cu depresia, sindrom posttraumatic, dependenţa de diverse substanţe.

Bryan Singer a negat noile acuzaţii, vorbind despre "o vendetta" (răzbunare) a jurnaliştilor. De asemenea, Singer spune că este subiectul unei campanii homofobe, cu scopul de a exploata succesul de care se bucură filmul "Bohemian Rhapsody".

În decembrie 2017, Bryan Singer a fost concediat din echipa filmului "Bohemian Rhapsody", după ce regizorul a fost acuzat că a violat, în 2003, un bărbat care, la acea vreme, era minor. Singer a negat acuzaţiile.

Studioul de producţie 20th Century Fox a anunţat că a luat decizia de a-l concedia pe Singer după mai multe conflicte ale acestuia cu actorul Rami Malek - interpretul liderului trupei Queen, Freddie Mercury -, provocate de mai multe absenţe nejustificate ale cineastului. Studioul l-a înlocuit cu regizorul Dexter Fletcher, deşi mai erau doar două săptămâni de filmare.

Filmul "Bohemian Rhapsody" - care, între timp, a devenit musicalul cu cele mai mari încasări din toate timpurile (800 de milioane de dolari, la nivel mondial) - a primit şapte nominalizări la premiile BAFTA 2019.

"Beast", de Michael Pearce, "Bohemian Rhapsody", de Bryan Singer şi Dexter Fletcher, "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, "McQueen", de Ian Bonhôte, "Stan & Ollie", de Jon S. Baird, şi "You were never really here", de Lynne Ramsay, au fost nominalizate anul acesta la premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic.

Cea de-a 72-a ediţie a galei BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), premiile industriei de film britanice, va avea loc duminică seară, la Royal Albert Hall din Londra.

În 2014, Bryan Singer a mai fost dat în judecată de un actor aspirant, Michael Egan, care a spus că a fost agresat sexual de regizor, însă, în cele din urmă, bărbatul a renunţat la proces.

Cu aproape 20 de ani înainte, în 1997, un figurant în vârstă de 14 ani l-a dat în judecată, acuzându-l că l-a forţat să facă duş gol în faţa sa. Şi acel adolescent a renunţat însă la proces.

Bryan Singer, bisexual asumat, este un regizor şi producător de film american, care şi-a câştigat celebritatea odată cu lansarea lungmetrajului "Suspecţi de serviciu", în 1995. El se bucură de o mare popularitate în rândurile fanilor de producţii SF şi benzi animate, datorită primelor două filme din seria "X-Men" şi peliculei "Superman Revine".

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614