REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nou proiect al Portului Constanţa: extinderea spre sud a danei de gabare

Nou proiect al Portului Constanţa: extinderea spre sud a danei de gabare

Replica API 23 mai 2013 | 00:00 194

Proiectul ADB Multiplatform

Proiectul ADB Multiplatform

Portul Constanţa a intrat în atenţia autorităţilor. Un eveniment de amploare a avut loc la hotelul Oxford, de la intrare în staţiunea Mamaia, cu privire la obiectivele şi stadiul proiectului ADB Multiplatform (Adriatic-Danube-Black Sea Multimodal Platform), proiect finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Transnaţional de Cooperare South East Europe. Este vorba de a treia întâlnire a Comitetului Director al proiectului ADB Multiplatform (Adriatic-Danube-Black Sea Multimodal Platform).

Partenerii proiectului sunt firme de stat şi private din următoarele ţări: Austria (1), Bulgaria (5), Grecia (3), Ungaria (3), Italia (9), Slovacia (3), Slovenia (3), Albania (3), Croaţia (4), Muntenegru (3), Serbia (3), Ucraina (1), România (3). Liderul de proiect este Regiunea Autonomă Friuli Veneţia Giulia, Italia, scopul fiind acela de a promova soluţiile de transport multimodal între porturile din regiunea Europa de Sud Est (porturi la Marea Neagră, Marea Egee şi Marea Adriatică) şi zona de hinterland deservită de acestea. Proiectul ADB Multiplatform se încadrează în cel de-al treilea apel pentru dezvoltarea unor proiecte strategice, tema 3.2. : Creşterea gradului de accesibilitate la reţele multimodale de transport între porturi şi ţări fără ieşire la mare, obiectivul principal al proiectului fiind o mai bună integrare a regiunii de sud-est a Europei pe piaţa Uniunii Europene, prin creşterea gradului de eficienţă, atractivitate şi competitivitate a sistemului de transport din această regiune, în concordanţă cu standardele UE. La întâlnire au participat şi Decebal Făgădău, viceprimarul Constanţei, Lucian Băluţ, directorul CN APMC, care au prezentat proiectele din Portul Constanţa. De asemenea, liderul proiectului, Massimiliano Angelotti, a făcut o prezentare a ADB Multiplatform.

Extinderea spre Sud a danei de gabare din Portul Constanţa, o creştere a veniturilor!

Proiectul "Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa" este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial - Transport (Post - T), axa prioritară 2 - "Modernizarea şi dezvoltarea porturilor maritime fluviale". Valoarea totală a proiectului este de 24.496.819 lei. Se urmăreşte, maie exact, crearea unui teritoriu suplimentar de 10.900 de metri pătraţi, care cinferă condiţii pentru realizarea unor lucrări de suprastructură ce vor conduce la un spor de trefic în port, crescând veniturile CN APMC prin închirierea teritoriului nou creat, cât şi din traficul suplimentar, Extinderea actualului cheu în vederea eficientizării activităţii portuare desfăşurate în zonă prin realizarea unui nou front de acostare în lungime de 170 de metri. Astfel, proiectul răspunde cererii de realizare a noi capacităţi de preluare a traficului, posibilitatea de a fi acostate nave de mare capacitate în deplină siguranţă, sporirea traficului derulat prin acostarea a două nave simultan, iar veniturile vor creşte. Mai precis, lucrările constau în realizarea unui cheu de greutate în lungime de 170 de metri din blocuri prefabricate din beton cu greutatea de circa 100 tone pe bucată, montate suprapus.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367