REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Nou studiu: Persoanele vindecate de COVID-19 nu sunt nevoite să facă și a doua doză de vaccin

Nou studiu: Persoanele vindecate de COVID-19 nu sunt nevoite să facă și a doua doză de vaccin

Replica API 12 aprilie 2021 | 00:00 1468

Cercetătorii constată din ce în ce mai des că o infecție cu coronavirus poate acționa la fel ca prima doză a vaccinului, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință din Seattle și Montreal. În cadrul studiului au fost examinate atât persoane care au avut deja boala, cât și oameni care nu au avut o infecție cu coronavirus.

„Persoanele care au trecut prin boală au nevoie doar de o singură doză pentru a obține imunitate de lungă durată”, a spus George Rutherford, epidemiolog și specialist în boli infecțioase de la UC San Francisco, potrivit Los Angeles Times, citat de antena3.ro.

Ambele vaccinuri, atât Pfizer, cât și Moderna, necesită o administrare în două etape, la interval de câteva săptămâni. Prima doză are rolul de a întări sistemul imunitar pentru a recunoaște și a ataca proteina indicativă a virusului, în timp ce a doua determină sistemul imunitar să producă un flux de anticorpi.

Cea de-a doua doză este esențială pentru a obține o protecție completă și de lungă durată împotriva virusului, spun specialiștii.

Cercetătorii au descoperit la cei care au avut deja COVID-19, că o singură doză de vaccin a crescut nivelul de anticorpi împotriva mai multor variante diferite de coronavirus cu până la o mie de ori, dar și că a doua doză nu a oferit niciun beneficiu suplimentar. Datele au fost colectate înainte și după imunizarea cu vaccinul Pfizer sau Moderna.

Pe de cealaltă parte, persoanele care nu au fost infectate cu SARS-CoV-2 au avut niveluri mai mici de anticorpi după două doze de vaccin, decât persoanele infectate anterior după o singură doză.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218