REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Noua metodă a şoferilor de a vorbi la telefon fără să se aleagă cu amendă!

Noua metodă a şoferilor de a vorbi la telefon fără să se aleagă cu amendă!

Replica API 17 septembrie 2013 | 00:00 95

Hand free autohton

Hand free autohton

Convorbirile telefonice au devenit printre principalele activităţi ale constănţenilor, şi nu numai, fiind metode taman bune de a rezolva problemele înt-un mod rapid. Fie că suntem pe stradă, sau chiar la volan, telefonul mobil este de nelipsit. Numai că poliţiştii rutieri încearcă să combată acest fenomen, explicând şoferilor că-şi pun viaţa în pericol, dar şi pe cea a celor din jur. Însă, iată că aceştia au găsit o metodă menită să le împace pe toate: vorbeşti la telefon şi nu-ţi iei nici amendă contravenţională.

Cum amenzile contravenţionale ustură bine la buzunar, iar modificările din codul rutier sunt dezbătute public, soarta şoferilor ce încalcă legile urmând să fie una aspră, dacă acestea vor intra în vigoare, iată că omul se adaptează. Cum una dintre activităţile esenţiale în secolul vitezei este rezolvarea treburilor prin telefon, iată că şoferii fac tot posibilul pentru a găsi fel de fel de alternative, doar să nu renunţe la acest lucru minunat, zis şi telefon mobil, chiar în timpul conducerii unui autovehicul. Cum metoda hands free este permisă, iată că o conducătoare auto a apelat la ea întocmai. Numai că nu este vorba de dispozitivul special ce se ataşează la telefon, ci una mult mai inventivă. În timp ce stătea la STOP, aceasta, că tot purta un batic, şi-a înfipt bine telefonul între materialul textil şi ureche şi... pe aici ţi-e drumul. Că priveliştea este una haioasă, care i-a făcut pe ceilalţi participanţi la trafic s-o imortalizeze într-o fotografie, este altă poveste. Cert este că respectiva conducătoare auto se încadrează în reguli. Ca atare, nu mare ne-ar fi mirarea dacă şoferii şi-ar face un obicei din a purta ceva pe cap, precum bentiţă, batic sau altceva, în funcţie de anotimp sau modă. Cât despre vorbitul clasic la telefon, în timp ce conduci, clar nu este o combinaţie bună. În primul rând atenţia la drum nu mai este aceeaşi şi apoi intervine şi faptul că o mână este ocupată. În plus, cum oameni suntem şi le-am văzut pe toate, nu putem nega că nu există cazuri când şoferul chiar vrea să dovedească faptul că este multifuncţional, vorbind la telefon, fumând şi ţinând volanul cu genunchii. Şoferii prinşi pe picior greşit riscă o amendă contravenţională, două puncte de amendă şi două de penalizare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218