REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Noua Republică anunţă că a descoperit apa caldă şi că a găsit reţeta anticorupţiei din partide

Noua Republică anunţă că a descoperit apa caldă şi că a găsit reţeta anticorupţiei din partide

Replica API 22 septembrie 2015 | 00:00 210

Decizii

Decizii

Sursa foto: realitateabucuresti.ro

Noua Republică se recomandă drept „primul partid din România care este organizat în baza principiului democratic checks & balances”. Congresul a ales noua conducere centrală, asigurată de trei puteri egale, care, potrivit Noii Republici, lasă deschisă calea participării la viitoarele alegeri prin candidaţii proprii, separat sau în alianţă cu alte partide de centru-dreapta, inclusiv prin susţinerea unor candidaţi independenţi, reconfirmă direcţia doctrinară conservator-reformistă asumată în 2013 prin asocierea la grupul Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR) şi sprijină participarea României la acţiunile NATO pentru întărirea capacităţii de apărare a frontierei de est a Alianţei. În data de 19 septembrie 2015 a avut loc Congresul extraordinar al Noii Republici, care a adoptat un nou Statut şi care prevede că evită conflictele de interese în promovarea candidaţilor partidului, despărţind cariera de candidat de cea de conducător. Conducerea partidului, conform modelului din ţările anglo-saxone, nu candidează în alegeri, ci doar „sprijină logistic candidaţii promovaţi pe criterii de merit şi integritate şi şcolarizaţi în cadrul departamentelor partidului”. Totodată, pentru a preveni apariţia unor „baroni” în interiorul partidului, conducerea este aleasă în mod democratic, în fiecare an, „numai de către membrii activi ai partidului, interesaţi în păstrarea democraţiei interne şi nu de către eventuali membri a căror singură activitate ar fi aceea de a asigura majorităţi unor conducători dornici să acapareze puterea”. Mai multe detalii: www.replicaonline.ro

Noul președinte al partidului Noua Republică a fost ales Alin Ioan Bota, iar noii membri ai Președinției au fost aleși: Adrian Iulian Mihăilă - prim -vicepreședinte, Cristian Banciu - membru, Daniel Bădeliță - membru și Andreea Școlăreanu - membru.

Consiliul Politic Național (CPN), având rol de parlament al partidului, controlează executivul și stabilește regulamentele și linia politică între congrese. În acest organism de conducere colectivă, reprezentanții naționali și reprezentanții regionali au pondere egală.

Comisia de Integritate și Arbitraj Național (CIAN), veghează la respectarea prevederilor statutare, rezolvă conflictele între organismele partidului sau dintre membrii săi și conducere și asigură integritatea membrilor partidului, conform Codului de Integritate, parte componentă a Statutului. În promovarea candidaților pentru alegerile locale sau parlamentare, CIAN, organism complet independent față de conducerea partidului, are drept de veto privind integritatea candidaților propuși, pe baza unor criterii stricte prevăzute de Statut.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367