REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Noul Cod Penal îl face scăpat pe afaceristul care a înjurat un poliţist

Noul Cod Penal îl face scăpat pe afaceristul care a înjurat un poliţist

Replica API 25 februarie 2014 | 00:00 306

Liber la sfidarea organelor judiciare:

Liber la sfidarea organelor judiciare:

Medgidianul Cristian Şibişanu, administratorul Sib Metal SRL, cercetat în mai multe dosare penale, atât pentru credite bancare false, bătăi în baruri şi conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate, este pe cale să scape basma curată după ce a înjurat un poliţist. Procurorii spun că respectivul dosar penal se va închide întrucât, potrivit noului Cod Penal, nu mai există infracţiunea de "sfidare a organelor judiciare".

Administratorul Sib Metal SRL, cunoscutul Cristian Şibişanu, este pe cale să scape basma curată. Respectivul dosar penal se va închide întrucât, spun procurorii, în noul Cod Penal nu mai există infracţiunea de "sfidare a organelor judiciare". Vorbim despre un conflict ce a avut loc în martie anul trecut, implicat fiind şi Sibişanu. Poliţistul Ionel Buzoianu a intervenit pentru a calma spiritele, însă a devenit brusc ţinta scandalagiilor. Cristian Şibişanu l-a înjurat cum a ştiut el mai bine pe omul legii, alegându-se cu dosar penal, ce a ajuns pe rolul Judecătoriei Medgidia. Ultimul termen era fixat pe data de 24 februarie, numai că procurorii au menţionat că totul se va suspenda. Ca atare, "afaceristul" a scăpat deja de un dosar penal, ce mai contează că a adresat injurii unui om al legii.

Cristian Şibişanu este cunoscut în Medgidia, el fiind implicat în mai multe scandaluri. Spre exemplu, în septembrie 2006, acesta mai că a distrus un bar din localitate şi a înjurat barmanul şi asta pentru că nu a avut chef să achite nota de plată. A ieşit din local şi s-a urcat băut la volan, intrând în coliziune cu un alt autoturism. A ajuns la Poliţie, unde a continuat seria de înjurături şi ameninţări. În acelaşi an, dar în luna aprilie, un alt scandal se dădea pe străzile din Medgidia. Urmăriri ca-n filme şi geamuri sparte, cam aceasta era atmosfera ce tapeta noaptea. Cel care a sunat la Poliţie a fost chiar Şibişanu, care-l reclama pe Ferat Cherim, de 36 de ani, întrucât a intrat în locuinţa sa şi l-a ameninţat, după care Şibişanu şi-a chemat "întăriri" şi a plecat în urmărirea lui. A aflat că este într-o discotecă din Medgidia, căreia i-a spart toate geamurile. Au avut loc şi percheziţii, iar la domiciliile prietenilor lui Sibişanu au fost găsite săbii, topoare şi mai multe obiecte metalice. În anul 2007, acesta a ajuns în faţa procurorilor întrucât, alături de alţi indivizi, a obţinut credite bancare de aproximativ zece miliarde de lei vechi folosind documente false.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218