REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Noul inspector general şcolar, Mihai Sorin: 'Sunt bine intenționat și vreau să fac treabă!'

Noul inspector general şcolar, Mihai Sorin: 'Sunt bine intenționat și vreau să fac treabă!'

Replica API 19 noiembrie 2019 | 08:14 1335

Noul inspector general şcolar al ISJ Constanţa, Mihai Sorin, a prezentat luni, 18 noiembrie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, obiectivele pe care și le-a propus pentru noul mandat. Dintre obiectivele principale pe care noul inspector școlar și le-a propus sunt: completarea echipei de la inspectorat, dar și punerea în prim plan a elevului.

"Sunt bine intenționat și vreau să fac treabă. Am preluat vineri funcția și de atunci mă ocup cu preluarea informațiilor cât mai rapid ca să ne punem pe roate cât mai rapid", a transmis Sorin Mihai, noul inspector general școlar. Dintre obiectivele principale pe care noul inspector școlar și le-a propus sunt: completarea echipei de la inspectorat, îndrumarea cadrelor didactice, monitorizarea îndeaproape a activității școlare din teritoriu și punerea în prim plan a elevului. "Ceea ce îmi doresc să realizez în primul rând este completarea echipei de la inspectorat, pentru că suntem în minus cu 7 persoane. Vreau să vin cu oameni competenți și vrem să facem treabă. Apoi, îmi doresc ca ISJ să devină mai prietenos și să îndrumăm cadrele didactice, să știe că le apreciem munca și că le susținem și să ne axăm pe buna desfășurare a orelor de curs fără ca elevii să mai fie supuși la situații de stres pentru că asta nu aduce nici un beneficiu nimănui. Vreau ca totul sa devină mult mai clar și fluent, de acum", a precizat Sorin Mihai.

Noul inspector școlar a mai precizat că, de acum, cadrele didactice trebuie să se documenteze și să înțeleagă în profunzime elementele de noutate și inovație aduse de noile programe școlare și integrarea acestora în sala de curs.

În perioada ce urmează, elevii vor susține tezele, despre care a spus că se vor derula după un program care să ofere elevului timpul necesar să se pregătească, fără să fie presat de timp. „Nu trebuie să îi bombardăm pe elevi cu aceste lucrări scrise și să îi stresăm. Voi vorbi exact, împreună cu cadrele didactice să le stabilim în așa fel încât elevul în calitate de beneficiar primar să aibă timp suficient pentru a învăța fără a fi presat de timp în ceea ce privește tezele” spune noul inspector general școlar.

Ce se va întâmpla cu paza în şcoli

Legat de paza în școli, noul inspector a transmis că va implementa direct toate directivele de la minister fiind foarte încântat de regulamentul legat de asigurarea securității din școli de către cei din Poliție. „În ceea ce privește paza în școli, ministerul va crea un regulament în care polițiștii locali să asigure paza și vreau să conving autoritățile că este nevoie de acest lucru. Îmi propun să am un parteneriat deschis cu autoritățile locale” a mai transmis inspectorul.

Acesta a ținut să menționeze că nu dorește „să stea pe scaun și să dicteze”, ci să meargă cât mai des în teritoriu și să vadă exact, la fața locului problemele cu care se confruntă instituțiile de învățământ din județ. În acest context inspectorul a precizat: „Constanța este un județ pilot unde se va testa metodologia de segregare școlară și unde se va aplica monitorizarea activității scolare. Vreau să fiu alături de colegii mei și mă voi deplasa la unitățile școlare atât din municipiu cât și din județ, cât mai frecvent posibil”

Sorin Mihai a fost inspector școlar adjunct în anul 2015 și director la Școala Gala Galaction din Mangalia. Este licențiat al Facultății de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța și Licențiat al Facultății de Drept „Gheorghe Cristea” din București, iar în momentul de față este profesor de limba și literatura română la Universitatea „Ovidius” Constanța. Acesta a fost membru PNL până pe 15 noiembrie 2019, când a fost numit inspector general şcolar. Sorin Mihai a conchis transmiţând că la inspectorat nu vrea să facă politică.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da? Cum oare veti face isj ul prietenos cand le ai pe codreanu ,nitu si gasca lor de "nefericite" si frustrate care nu stiu sa aibe un comportament adecvat? Daca indraznesti sa le contrazici sau sa depui o reclamatie pe langa cele pe care le au, doamne fereste sa mai ai nevoie de vreo hartie ca au grija sa nu o mai primesti vreodata. Intelegeti o data ca ISJul nu este al vostru personal. Si daca nu schimbi oamenii si lucrezi cu aceeasi ani de zile,degeaba vrei sa faci sa dregi... ca fix trrbadusii te trag in jos . Nu le mai rotiti pe alte functii in alte birouri .
2
0
mizerii de concursuri sambata si olimpiade si obligi prof prosti sa mearga neplatiti la scoala,ca sa isi faca toate metodistele si inspectoarele dosar ptr gradatie de merit,cum e?mergeti dracului si reclamati la ITM.Sunt obligati sa va dea 2 zile libere,dupa 5 muncite cu atatia puradei prost crescuti, unii.Cum dracu va prostete sa munciti gratis sambata?atat de fraieri sunteti?si femeia de serviciu din sputal are peste 3000,mai mult decat voi, desi ati invatat ca fraierii atata,mai dati si examene si va inspecteaza toate inspectoarele parvenite,care au fost aduse acolo pe carnet de membru PSD.
2
0
Bine draku ca a plecat ciobanu de miu cu toate proastele lui Elena portase boranda si bercaru. Daca au plecat penalele alea o sa fie bine
2
0
Corectati articolul, domnul inspector nu este membru PNL, face parte din UNPR si este membru in CL Mangalia din acest partid
2
0
ca sa puteti pune in practica ce promiteti,trebuie s-o luati de la zero cu oamnei noi.altfel toti inspectorii ramasi acum pe functii va vor juca pe degete asa cum i-au jucat si pe ceilalti inspectori generali. cumse explica ca unii sunt de nezdruncinat de pe functii. iar aroganta lor a depasit bunul simt de multa vreme. e oribil ce e acolo.
5
0
Un jeg de om.
9
1
Domnule, sa dai mesaje catre scoli si gradinite, sa nu mai tolereze cadourile, mita etc. O sa vina si vremea cand vor fi condamnati profesori si educatori, atunci se vor linisti.
7
0
Parca era vorba de concurs pentu aceste fun ctii inclusiv pentru inspectorul general cit si adjuncti dar pina acum a fost vorba de"pleaca ai vostrii vin ai nostrii" adica minciuna fara rusine a liberalilor si lingailor lor.
5
0
Acest individ este numit politic, nu a castigat postul prin concurs. Un zero barat.PSD-PNL aceeasi mizerie. Huo
8
1
Trebuie urgent curatenie generala in inspectorat,ca sa puteti face treaba.
3
0
Nu te mai saturai de spagile din mangalia si ai venit la constanta. SCAPA REPEDE DE STAN BALANESCU SI DUMITRASCU care sunt cele mai mari spagare.
9
0
Ce frumos suna, citez Apoi, imi doresc ca ISJ sa devina mai prietenos si sa indrumam cadrele didactice, sa stie ca le apreciem munca si ca le sustinem... Intrebare: Care sunt inspectorii care vor pune in aplicare acest obiectiv? Codreanu, Nitu, Dragomir....etc. Nu, domunle Inspector General pana nu vor pleca aceste persoane din ISJ nimic nu se va schimba.
11
0
Bravo! Mult succes!
6
2
Cadourile obligatorii si banii adunati obligatoriu pentru fondul clasei iti fac cu ochiul.Zic obligatoriu pentru ca daca vreun parinte indrezneste sa nu cotizeze devine tinta parintilor pupincuristi trimisi la inaintare de directori , diriginti , profesori. Iti dai seama imediat de pupincuristi : le miroase gura a kaka si invoca binele copiilor pentru care trebuie imediat sa adune bani.
8
0
Bai Orbane..ce spuneati voi...ca nu schimbati pe nimeni?Ati facut exact ca in 2010: primul lucru sa schimbam tot , pt a avea ce fura ...Sictir bai jegurilor.Suntem satui de voi.Prostii aia care va mai voteaza.
9
1
Sorinele, esti un mincinos lenes. Nu ai facut nimic pana acum nicaieri pe unde ai lucrat. Nu te intereseaza decat afacerile tale din mangalia. Fatalau, asta este pocla ta.
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218