REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Noul manager al Spitalului Cernavodă, incompatibil cu funcţia

Noul manager al Spitalului Cernavodă, incompatibil cu funcţia

Replica API 5 mai 2011 | 00:00 367

Ion Sponoche, tolerat de primăriţa Mariana Mircea

Ion Sponoche, tolerat de primăriţa Mariana Mircea

Chirurgul Andrei Andrei a fost înlăturat, pe 1 mai a.c., de la conducerea Spitalului orăşenesc Cernavodă fără nici o explicaţie. Acesta susţine că a fost revocat din funcţia de manager interimar, iar atribuţiile sale au fost preluate de către cernăvodeanul Marius Ion Sponoche, în vârstă de 43 de ani. Medicul spune că mandatul său urma să expire abia peste trei săptămâni, însă administraţia locală s-a grăbit să schimbe regulile jocului.

"În documentul primit de la administraţia locală se menţionează doar faptul că schimbarea mea din funcţie s-ar impune ca urmare a unui referat. Cât despre referat, nu ştiu prea multe detalii aşa încât am depus o cerere la primărie şi sper să primesc un răspuns. Nu îmi pare rău că am fost înlocuit ci de modalitatea prin care am fost schimbat", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Andrei Andrei. Fostul manager al spitalului spune că nu a renunţat definitiv la unitatea sanitară aşa încât îşi va continua activitatea de medic chirurg.

Cine este noul manager al spitalului?

Cât despre noul şef al unităţii sanitare din Cernavodă, facem precizarea că de dată recentă a promovat examenul pentru ocuparea funcţiei de şef al Serviciului de Achiziţii, post rămas liber după ce jurista Violeta Stoica şi-a dat demisia. Din câte se pare, Marius Ion Sponoche, după examen, nu a mai fost validat în funcţia pentru care susţinuse examen de către Consiliul de Administraţie al spitalului pentru că, între timp, a reuşit să intre în graţiile primăriţei Mariana Mircea care, în baza unei hârtii, l-a făcut manager. Numai că acesta se află în incompatibilitate cu funcţia de manager pentru că administrează două societăţi comerciale. Pe lângă faptul că deţine o funcţie publică de conducere, remunerată în baza unui contract de management încheiat cu Primăria Cernavodă pe o durată determinată, Marius Ion Sponoche are în prezent şi calitatea de ordonator terţiar de credite, având obligaţia de asumare a responsabilităţilor ce decurg din această calitate, pe lângă obligaţia de a răspunde de gestionarea şi administrarea patrimoniului public încredinţat instituţiei pe care o conduce, precum şi obligaţia de a adopta măsuri în vederea îndeplinirii prevederilor bugetului anual de venituri şi cheltuieli al aceleiaşi instituţii, organizează, gestionează, coordonează şi controlează întreaga activitate a unităţii sanitare. În afară de aceste responsabilităţi de la Registrul Comerţului aflăm că acelaşi şef al Spitalului Cernavodă are concomitent şi calitatea de administrator la firmele de apartament Electrodesingn Pro Partner şi M & M Oil Distribution. Noul manager al Spitalului Cernavodă nu este doar afacerist, ci şi membru al Partidului Social Democrat, fiind liderul tinerilor pesedişti din oraşul administrat de Mariana Mircea, conform surselor noastre.

Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369