REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Noul manager interimar al Spitalului CF şi-a început mandatul cu ameninţări la adresa presei!

Noul manager interimar al Spitalului CF şi-a început mandatul cu ameninţări la adresa presei!

Replica API 31 mai 2016 | 00:17 1862

Spitalul Clinic Căi Ferate are un nou manager interimar! Surse din cadrul unităţii sanitare au precizat pentru cotidianul „Replica” faptul că mandatul fostului manager Dorel Oprea a expirat pe data de 25 ianuarie anul curent şi că până se va desfăşura concursul de ocupare a postului, manager interimar va fi directorul medical, respectiv Sirmi Tomoş.

Însă pe site-ul spitalului nu există nici un fel de informaţie referitoare la acest lucru, iar din câte se pare, Dorel Oprea nu mai este interesat să candideze pentru funcţia de manager. Acesta va rămâne în continuare şeful Secţiei de Chirurgie şi nimic mai mult. Potrivit informaţiilor noastre, se pare că medicul s-a săturat să se lupte cu morile de vânt, în sensul că nu există fonduri suficiente pentru a-şi desfăşura activitatea de manager.

Actualul manager interimar al spitalului a găsit de cuviinţă să contacteze reporterii coditianului „Replica” şi să reclame faptul că datele noastre cu privire la datoriile pe care instituţia le-ar avea la CET sunt eronate şi că acestea nu mai există. Ameninţând cu judecata şi susţinând vehement faptul că toate dările sunt plătite, Sirmi Tomoş, actualul manager interimar al unităţii sanitare, nu a precizat însă faptul că informaţia cu privire la schimbarea managerului nu a fost făcută public pe nicăieri.

Cu toate că Tomoş susţine că toate taxele către CET sunt plătite, cadre medicale din unitatea spitalicească spun că acele datorii încă există şi că ar fi de ordinul milioanelor de lei. Solicitând un drept la replică, ulterior discuţiei reporterilor cu Sirmi Tomoş, aceasta a inclus în dreptul la replică faptul că nu eram informaţi cu privire la actuala conducere a spitalului. Securistic, nu?

Altfel spus, după toată această secretomanie în care s-a învârtit subiectul conducerii unităţii sanitare, Sirmi Tomoş a încercat să se disculpe... atacându-i pe alţii, cu toate că, evident, reporterii cotidianului nostru nu sunt specializaţi în arta ghicitului în astre sau în zaţul de cafea, prin urmare, îi recomandăm şefei interimare să se tempereze. Are cu totul altă misiune, nu lupta cu presa. Spre exemplu, poate oferi, politicos, informaţiile necesare, de interes PUBLIC!

Spitalul trece printr-o situație ”grea”, dar lucrurile par a se ”redresa”

”Spitalul Clinic CF Constanţa trece prin aceeaşi situaţie financiară grea ca toate celelalte unităţi spitaliceşti de stat, dar în acest moment există speranţa de redresare, deoarece în februarie 2016 s-a alocat de către Ministerul Transporturilor suma de 268.000 euro, din care se va dota acest spital cu aparatură de ultima generaţie. Dintre aceste aparate menţionăm un osteodensitometru General -Electric, achiziţionat deja şi care va fi furnizat pe data de 10 iunie 2016.

Urmează achiziţionarea de EEG, ecografe Doppler cu sonde pentru abdomen, cardiologie şi părţi moi, aparate de anestezie, monitoare funcţii vitale, analizoare hematologie, imunologie şi electroforeză, ECG-uri, truse de chirurgie vasculară, injectomate şi impedanţmetru.Lista acestor achiziţii a fost aprobată încă din martie 2016 de către Dan Marian Costescu, Ministrul Transporturilor”, transmite actuala conducere a spitalului, respectiv Sirmi Tomoș, managerul interimar al instituției. Cu privire la subiectul datoriilor pe care Spitalul Clinic CF Constanța le-ar avea la CET, Tomoș mai transmite:

”În ceea ce priveşte datoriile către CET Constanţa, acestea au fost eşalonate şi sunt actualmente achitate la zi, Ambulatoriul de specialitate nefiind lipsit de căldură în anul 2016. Menţionăm că reporterul nu a contactat conducerea spitalului pentru a stabili veridicitatea celor susţinute în articol. De altfel, fiind interpelată telefonic de d-na dr. Tomos Sîrmă, managerul actual al instituţiei, a recunoscut că nu ştie cine se află la conducerea Spitalului Clinic CF Constanţa, deşi schimbarea managerială s-a efectuat în 22 ianuarie 2016!”.

Nu doar că Tomoș a ținut să facă aceste precizări fără a fi întemeiate, dar a și amenințat reporterii cotidianului ”Replica” cu judecata, în cazul în care nu vor publica o dezmințire, pentru că, spune managerul interimar, ”articolul susmenționat aduce un imens prejudiciu de imagine acestei instituţii, care de zeci de ani asigură servicii sanitare de calitate tuturor cetăţenilor constănţeni şi nu numai”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218