REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Noul patron al hotelului Mamaia, legături cu investiţiile de lux din sudul litoralului

Noul patron al hotelului Mamaia, legături cu investiţiile de lux din sudul litoralului

Replica API 7 noiembrie 2011 | 00:00 3988

Cine este Iordache: patronul clubului Vault din Capitală şi PR la o mare firmă imobiliară

Cine este Iordache: patronul clubului Vault din Capitală şi PR la o mare firmă imobiliară

Noul proprietar al hotelului de 5 stele Mamaia, din staţiunea cu acelaşi nume, este un personaj din lumea bună a Capitalei, totodată figură mondenă, dar şi afacerist discret. Bucureşteanul Silviu Iordache are 38 de ani şi a avut grijă să nu apară, oficial, în nici o societate comercială, astfel încât numele său nu există în evidenţele de la Registrul Comerţului. Cu toate acestea, "Replica" vă prezintă, în exclusivitate, amănunte inedite despre misterioasa persoană fizică care a avut la îndemână aproape 2,5 milioane de euro, adică peste 100 de miliarde de lei vechi, pentru a cumpăra unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe litoralul românesc. Singurul lucru care se ştia, până acum, despre Silviu Iordache, era că omul de afaceri a fost singurul participant la licitaţia organizată în octombrie a.c. de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin SC Mamaia SA, a şasea tentativă de acest gen, pentru vânzarea complexului hotelier Mamaia. Iordache a achitat garanţia de participare, în valoare de 400.000 de euro, care s-a constituit avans la contract, suma finală pentru care a adjudecat complexul ridicându-se la 2,48 milioane de euro.

Ulterior, Silviu Iordache a respectat clauza contractuală şi a virat, în termeni de 10 zile, întreaga sumă, iar acum este noul patron al hotelului de 5 stele Mamaia. Afaceristul nu este, în nici un caz, un novice în domeniul imobiliarelor. Din 2004 şi până în prezent, Silviu Iordache este PR manager la SC Imobiliara SRL Bucureşti, una din cele mai importante firme imobiliare din ţară. Anterior, a cochetat şi cu lumea showbizului, fiind asociat, până în februarie 2004, la firma de impresariat Impression Media SRL Bucureşti, alături de Cosmin Petre Nicoară şi Mara Nicoleta Niculae. Ca fapt divers, Cosmin Petre Nicoară este nimeni altul decât impresarul legendarei trupe rock Iris. Înclinaţia spre showbiz şi monden a lui Silviu Iordache nu a dispărut, chiar dacă pare a se fi axat, o bună perioadă de timp, doar pe afacerile de la SC Imobiliara SRL. Astfel, în 2009, înfiinţează The Vault, unul din cele mai apreciate cluburi de fiţe din Bucureşti, care funcţionează în seiful unui sediu al fostei Bănci Agricole, de pe strada Lipscani, numărul 29- 33. Ulterior, la aceeaşi adresă, Silviu Iordache deschide şi un restaurant de lux, Margo Lounge, proaspătul patron al hotelului Mamaia devenind astfel un nume cunoscut în domeniu. Chiar dacă numele său este necunoscut pentru Registrul Comerţului, Iordache nu e deloc un "sclifosit", dovadă fiind sutele de fotografii, care mai de care mai haioase, postate pe contul său de Facebook, toate fiind instantanee realizate la petrecerile organizate de clubul său.

Firma lui Iordache, investiţii în apartamente de lux şi complexe comerciale

Revenind la jobul său de bază, acela de PR manager la SC Imobiliara SRL Bucureşti, descoperim câteva lucruri extrem de interesante despre acesta. Fiind vorba despre un hotel din Mamaia, mulţi ar crede că e vorba despre "băştinaş", precum Radu Mazăre; surprinzător, însă, noul patron al hotelului Mamaia are legături cu sudul litoralului! Astfel, în mandatul de primar al lui Zanfir Iorguş, SC Imobiliara SRL a primit în concesiune mai multe terenuri în staţiunile din sudul litoralului, pe care a ridicat apoi complexe comerciale şi apartamente de vacanţă. Este vorba despre Complexul Comercial Venus şi Saturn Mall, precum şi de apartamentele de vacanţă de lux de la Neptun Plaza, Neptun Private Suites şi Neptun Club Bosco. SC Imobiliara SRL este deţinută, în proporţie de 90%, de Vlad Radu Popa, de 44 de ani, restul de 10% revenind lui Nicolae Preda de 39 de ani. Pe lângă investiţiile masive realizate în staţiunile din Mangalia, în timpul mandatului lui Iorguş, firma la care este angajat patronul hotelului Mamaia derulează proiecte de anvergură în Bucureşti (lângă hotel Marriott şi Palatul Parlamentului) şi staţiunea Predeal.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BAH FRAIERILOR LACHE FLAUSAT ASTA E SAGEATA LUI STELIAN OMUL LUI DORIN COCOS. ATI GHICIT A FOST MANEVRA LU MADAM UDREA SA PALMEZE SI HOTELUL ASTA ...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218