REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Noul preşedinte al Ucrainei a cerut SUA să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

Noul preşedinte al Ucrainei a cerut SUA să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

Replica API 22 mai 2019 | 00:00 322

Noul preşedinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a fost învestit luni oficial în funcţie, a lansat un apel către SUA să-şi înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei, într-o întâlnire cu o delegaţie a Statelor Unite, sosită la Kiev pentru ceremonia învestirii, informează agenţia de presă oficială Ukrinform.

'SUA sunt un partener puternic şi foarte serios al Ucrainei, în primul rând, în ceea ce priveşte depăşirea agresiunii Rusiei. Nu putem face faţă singuri agresiunii Rusiei în Crimeea şi în Donbas (estul separatist al ţării). Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Aş dori să îndemn ca SUA să continue să înăsprească sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse', le-a transmis Zelenski oficialilor americani prezenţi la Kiev, conform serviciului de presă al noului şef al statului ucrainean.

Totodată, Volodimir Zelenski a mulţumit Statelor Unite pentru rolul lor de lider în restabilirea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi pentru sprijinul acordat în promovarea reformelor interne.

Noul preşedinte ucrainean a mulţumit, de asemenea, SUA pentru asistenţa oferită în domeniul securităţii. De altfel, SUA au transmis luni armatei ucrainene două radare moderne din clasa AN/TPQ-36 împotriva bateriilor de artilerie, a anunţat Ministerul Apărării ucrainean, indicând că predarea echipamentelor s-a desfăşurat în cadrul unei ceremonii în localitatea Diviciki (regiunea Kievului), potrivit agenţiei de presă Unian. Din 2014, partenerii americani au furnizat Kievului 13 astfel de radare, conform agenţiei de presă menţionate.

Armata ucraineană utilizează aceste radare în conflictul din estul ţării cu rebelii separatişti proruşi, sprijiniţi de Moscova.

La întâlnirea cu delegaţia americană, condusă de ministrul energiei Rick Perry, Volodimir Zelenski a afirmat că este pregătit să transpună în practică reforme transparente, deschise şi democratice în Ucraina. 'Avem un exemplu foarte bun - ţara dumneavoastră. Reformarea Ucrainei pe ansamblu, în toate domeniile, se va desfăşura nu după încetarea focului în Donbas, ci în paralel. Pentru că avem nevoie de aceasta.Vrem să devenim o ţară europeană în ceea ce priveşte valorile şi transparenţa', a spus el.

De asemenea, Zelenski i-a mulţumit preşedintelui american Donald Trump pentru felicitările adresate cu ocazia învestirii sale în funcţie şi şi-a exprimat speranţa într-o întâlnire bilaterală în curând.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920