REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Noul rector al Universităţii Ovidius ar putea fi desemnat pe 12 mai

Noul rector al Universităţii Ovidius ar putea fi desemnat pe 12 mai

Replica API 1 martie 2014 | 00:00 105

Peste 60 de asistenţi, lectori şi conferenţiari au fost avansaţi în grad

Peste 60 de asistenţi, lectori şi conferenţiari au fost avansaţi în grad

Ministerul Educaţiei urmează să transmită Universităţii Ovidius raportul controlului din 2013, efectuat la scurt timp după arestarea rectorului Dănuţ Tiberius Epure. Tot de la Ministerul Educaţiei se aşteaptă şi un răspuns în privinţa organizării alegerilor pentru desemnarea noii conduceri. Între timp, universitarii constănţeni s-au reunit vineri, ora 16.00, în şedinţă de Senat, pentru a dezbate "mici chestiuni organizatorice".

După mai bine de trei ore de discuţii, surse din cadrul universităţii au precizat, pentru "Replica" de Constanţa, că toţi decanii au fost nevoiţi să prezinte o situaţie cu concursurile didactice organizate în luna februarie în toate facultăţile pentru avansarea în grad a 66 de asistenţi universitari, lectori şi conferenţiari. "Concursurile didactice au început pe 4 februarie şi s-au încheiat săptămâna trecută. Exemenele au fost susţinute de asistenţi universitari, lectori, conferenţiari care îndeplineau condiţiile de promovare. Decanii au prezentat raportul, iar şedinţa de Senat s-a terminat la 19.30. Posturile didactice trebuiau validate, aşa că s-a luat fiecare caz în parte şi s-a votat. Pe fiecare facultate au fost minim 3-4 candidaţi", au declarat reprezentanţii Universităţii Ovidius.

Cât despre Facultatea de Farmacie, acolo unde s-au înregistat tensiuni, s-a decis ca săptămâna viitoare, cel mai probabil joi, să se întrunească din nou Senatul pentru a se lua o decizie, întrucât "nu s-a ajuns la o înţelegere amiabilă" cu decanul, prodecanul şi cele două cadre universitare semnatare ale unei scrisori deschise în care erau reclamate o serie de "abuzuri", au precizat surse din cadrul universităţii. Tot vineri s-a stabilit şi o posibilă dată pentru organizarea alegerilor pentru desemnarea rectorului universităţii, respectiv 12 mai, exact când se împlinesc 6 luni de la organizarea referendumului pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului.

"Data de 12 mai nu este una bătută în cuie, întrucât se aşteaptă şi un răspuns de la Ministerul Educaţiei, urmare a adreselor înaintate de rectorul interimar prof.univ.dr. Ion Bordeianu", au mai precizat sursele noastre. Până în prezent doar dr. Doina Catrinoiu, medicul şef al Secţiei de Medicină Internă 1 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, şi-a anunţat colegii că vrea să candideze pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius din partea Facultăţii de Medicină. Revenind la şedinţa de Senat, menţionăm că prof.univ.dr. Victor Ploae a fost luat şi el în discuţie. Profesorul universitar nu va mai fi prorector, începând cu 1 martie 2014, însă, în baza unui contract de prestări servicii, "urmează să fie plătit cu ora", pentru a le preda studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Astfel, Universitatea Ovidius va rămâne în doi prorectori, respectiv prof.univ.dr. Teodosie Petrescu şi conf.univ.dr. Florin Anghel, un rector interimar, un preşedinte de Senat şi decani. De precizat şi faptul că decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, George Stănculescu, a ieşit luna aceasta la pensie. "În locul dânsului a rămas cu atribuţii de decan prof.unif.dr. Mirela Damian", au mai declarat reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior de stat.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218