REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Noul şef al IPJ Constanţa a trecut la treabă: există un stoc mare de dosare penale

Noul şef al IPJ Constanţa a trecut la treabă: există un stoc mare de dosare penale

Replica API 16 aprilie 2014 | 00:00 121

Comisarul-şef de poliţie Dr. Bogdan Despescu a preluat ştafeta conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa chiar când începe marea agitaţie, aici fiind vorba atât de sărbătorile pascale, minivacanţa de 1 mai, alegerile europarlamentare şi apoi sezonul estival, pentru care a pus la punct toate detaliile. Deja este la curent cu activităţile din Constanţa şi au început şi schimbările şi evaluările la nivelul inspectoratului. Omul legii a menţionat că există o complexitate mare în judeţul nostru din punct de vedere poliţienesc şi a găsit un stoc mare de dosare penale, dar există şi probleme şi din punct de vedere al infracţionalităţii în anumite zone. "Este o preluare de ştafetă, o continuare a activităţilor la acest inspectorat. Domnului comisar - şef Dancu (Constantin Dancu - n.r.) i-a expirat perioada de 1 an, pentru că acesta este maximul pentru care poate fi ocupată funcţia de împuternicire. Mandatul meu este pe 6 luni, este scurt, fapt pentru care obiectivele se canalizează pe această perioadă. Sunt optimist, având în vedere că la acest inspectorat îşi desfăşoară activitatea poliţişti bine pregătiţi, cu o vastă experienţă. Împreună cu aceştia îmi doresc să continui programele, proiectele aflate în derulare şi, dacă va fi nevoie, acolo unde se impune, să le îmbunătăţim. Nu-mi doresc altceva, decât să facem o echipă", a declarat comisarul - şef Bogdan Despescu, împuternicit la comanda IPJ Constanţa.

Despescu: există un stoc foarte mare de dosare penale

"Am luat foarte multe date, complexitatea judeţului Constanţa este de nivel ridicat, dar infractorii nu au frontiere. Îmi doresc să aflu cât mai mult despre specificul acestui judeţ astfel încât să nu sufere actul managerial. Pot să vă spun că există un stoc foarte mare de dosare penale. Cu noile modificări legislative cred că vom avea de simplificat din punct de vedere al numărului lui pentru că ne dă posibilitatea să promovăm către Parchet acele dosare în care datele nu conduc spre un dosar pozitiv şi există această instituţie a plasării, care poate fi realizată din primele momente, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de Procedură Penală. Sunt probleme şi din punct de vedere al infracţionalităţii în anumite zone. Sunt câteva creşteri la furturile din locuinţe, dar nu semnificative", a mai spus noul şef împuternicit al IPJ. În continuare, acesta urmează să se întâlnească şi cu repezentanţii Parchetelor, dar şi ai instituţiilor publice.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369