REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Noul sistem de imigrare în Regatul Unit: de câte puncte este nevoie?

Noul sistem de imigrare în Regatul Unit: de câte puncte este nevoie?

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 1217

Regatul Unit a stabilit mai multe detalii ale sistemului de imigrare bazat pe un punctaj, anunţat în februarie. Reuters prezintă luni un rezumat al reglementărilor aplicabile după Brexit, scrie Agerpres.

Angajaţii din Uniunea Europeană vor fi evaluaţi după aceleaşi criterii ca şi cei din afara Uniunii. Numărul celor care pot intra în Regatul Unit pentru a lucra nu va fi limitat.

Va exista o "rată de acceptare" a salariului specifică pentru fiecare profesie şi o rată minimă generală de 25.600 de lire anual, însă se pot califica pentru imigrare şi cei care câştigă sub acest minim, dacă sunt înalt calificaţi sau dacă doresc să lucreze în sectoare cu deficit de forţă de muncă.

Solicitanţii trebuie să aibă o ofertă de angajare de la un garant autorizat, pentru un loc de muncă unde sunt necesare anumite calificări şi să fie vorbitori de engleză. Ei trebuie de asemenea să obţină puncte suplimentare după alte trei criterii: nivelul de studii, raportul dintre salariu şi "rata de acceptare" pentru domeniul respectiv şi penuria de forţă de muncă în acelaşi domeniu.

Pentru imigrare este nevoie de cel puţin 70 de puncte, care se pot obţine după cum urmează:

- obligatoriu: 20 de puncte pentru oferta de angajare, 20 pentru locul de muncă la nivelul calificării, 10 pentru cunoştinţele de engleză corespunzătoare;

- salariu: peste "rata de acceptare" sau peste 26.600 de lire anual (valoarea cea mai mare din cele două) - 20 de puncte, cu 10% sub acest minim - 10 puncte, cu 10-20% sub minim - 0 puncte;

- alte criterii: 20 de puncte pentru domeniul cu deficit de forţă de muncă, 10 puncte pentru doctorat într-un domeniu relevant pentru locul de muncă, 20 de puncte pentru doctorat în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii relevant pentru locul de muncă, 10 puncte pentru cei consideraţi "nou intraţi" pe piaţa forţei de muncă.

Într-un document de politică guvernamentală se arată că s-ar putea adăuga ulterior noi criterii, cum ar fi vârsta sau experienţa.

Există şi căi alternative de obţinere a vizei cu drept de muncă: viză specială pentru profesioniştii din domeniul medical, care beneficiază de procesare mai rapidă şi la tarif mai scăzut, sau viză pe doi ani pentru studenţii străini care termină o facultate sau un masterat şi pe trei ani pentru cei care obţin un doctorat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plecam afara decat sa murim de foame aici.Indeplinim punctajul.In Romania nu se tine cont de salarizare in functie de calificarile pe care le ai.In Romania este bataie de joc nu ai nici concediu la patroni sau zile platitesti remunerate conform calificarilor profesionale.In Romania salariul este discriminatoriu. Muncesti in 1 luna cat 2 luni,nu ai 2 zile libere pe saptamana,nu se tine cont de nivelul de calificare,si remunerarea sa se faca in functie de calificare in toate domeniile profesionale. Esti discriminat la salariu fata de alte categorii.Afara calificatii au salarii mai bune, aici nu.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108