REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Noutăţi de la RADET privind furnizarea căldurii în apartamente

Noutăţi de la RADET privind furnizarea căldurii în apartamente

Replica API 12 octombrie 2015 | 00:00 96

Ce-i aşteaptă pe constănţeni

Ce-i aşteaptă pe constănţeni

Reprezentanţii RADET au anunţat că va fi furnizat agent termic în Capitală începând de luni, având în vedere temperaturile scăzute din ultimele zile. Constănţenii însă, mai au de aşteptat. În primul rând, pentru că temperaturile nu sunt atât de scăzute, spune conducerea RADET Constanţa, şi în al doilea rând pentru că trebuie să se facă proba la rece.

„O să anunţăm data când o să încărcăm instalaţiile, cât şi data când începe furnizarea agentului termic în Constanţa. Nu avem încărcate instalaţiile, o să luăm această hotărâre în funcţie şi de vremea de afară. Am monitorizat starea vremii şi urmează să fie mai rece luni spre marţi, dar rămâne de văzut. Ne consultăm şi cu asociaţiile de proprietari. O să luăm o decizie astfel încât să fie bine pentru toată lumea“, a declarat, pentru „Replica“, Eugen Ionescu, directorul comercial al RADET.

La rândul său, directorul general, Liviu Popa, a precizat: „Uitându-ne peste prognoză, vedem că peste o săptămână avem temperaturi de peste 20 de grade, iar asociaţiile de proprietari cu siguranţă nu vor dori să furnizăm căldură, cu toate că interesul nostru, din punct de vedere strict economic, ar fi să furnizăm. Noi prestăm un serviciu către populaţie, populaţia este beneficiarul şi cea care decide dacă este momentul sau nu. Este ştiut fiind faptul că, odată pornit sistemul de încălzire municipal, nu poate fi oprit fără costuri suplimentare însemnate.

Avem finalizate lucrările, atât din planul de investiţii, cât şi prin programul anual de revizii şi reparaţii. Acum se fac ultimele retuşuri, izolaţii termice, hidro şi, în momentul în care vedem că prognoza şi cerinţa pentru căldură se materializează, suntem în măsură să începem furnizarea fără probleme“, a precizat Popa. Mai mult, acesta susţine că deocamdată nu sunt cereri din partea consumatorilor privind furnizarea agentului termic.

„Prin dispeceratul care funcţionează non stop, ţinem legătura şi luăm pulsul şi nu sunt cereri de pornire a încălzirii. Dimpotrivă, oamenii vor să ştie când se fac probele la rece, fiindcă mai au lucrări în interior şi să nu se producă inundaţii în apartamente. Pentru acest lucru, avem în vedere ca să izolăm la umplerea instalaţiilor noastre, să izolăm din branşament consumatorii, să-i anunţăm. Vom face conferinţă de presă înainte de umplerea instalaţiilor. Cei care doresc să preia căldură din sistem vor deschide vanele, iar cei care mai au lucrări, deschid când doresc şi vor plăti cât au consumat“, a conchis Liviu Popa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614