REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nu ai o siluetă perfectă? Iată ce rochii îţi pot masca defectele

Nu ai o siluetă perfectă? Iată ce rochii îţi pot masca defectele

Replica API 31 august 2017 | 00:57 322

Nu orice femeie, aparte de modele pentru că au diete stricte, sportive sau alte categorii de acest gen, se bucură de o silueta de revista. Acest fenomen a luat amploare şi în România în ultimii ani, deşi acum deja ne redresăm.

Nu există tipare feminine, nu există perfecţiune, aşadar fiecare femeie ar trebui să se simtă mândră de modul în care arată. Sunt atât de multe teorii despre frumuseţea de dincolo de aparenţe, însă nu toate femeile le cred. Aşa că ajung să respingă până şi ideea de a purta o rochie, din principiul că nu le avantajează. De fapt, actualmente există atât de multe oferte încât doar dacă nu ştii ce te avantajează poţi spune că o rochie nu este alegerea ta.

Despre rochii şi feminin

Aşa cum un sacou defineşte într-o măsură masculinitatea, rochiile sunt clar o alegere pur feminină. Pare chiar imposibil să crezi că o femeie nu are în garderoba ei rochii.

Indiferent de ocazie sau de momentul zilei, când este de ales o rochie spre a fi purtată doamnele trebuie să ştie că în funcţie de croi şi alte elemente definitorii de acest gen îşi pot masca cu succes orice defect. Iată şi care sunt recomandările.

Cazul nr.1 - talia nu tocmai subţire

O astfel de problema se maschează foarte uşor prin alegerea că atenţia să cadă pe altă parte a corpului. Linia taliei se “ridică” prin artificii de croi. Este de preferat să se aleagă o rochie de genul baby doll, cu talie înalta marcată, cele cu volum în partea de jos, indiferent de lungime. Un decolteu sau chiar şi rochia fără mâneci sunt de asemenea comepensatorii pentru că talia să nu iasă în evidenţă.

Rochia conică este şi ea una favorită aici

Cazul nr.2 - braţele groase

Când tiparul clasic de perfecţiune conturează linii fine, femeile se simt descurajate să îşi etaleze anumite părţi ale corpului. Este şi cazul celor care au linia braţelor groasă, în neconcordanţă cu restul corpului. Pentru o astfel de situaţie este de preferat să nu se facă alegeri de genul rochiilor foarte decupate în partea de sus, cu bretele spre exemplu.

Rochia cu tăietură scurtă a mânecii este şi ea una uşor defavorizantă. La polul opus sunt cele cu tăietură alungită la baza gâtului, cu mâneci scurte dar largi sau cu decupaje pe zona umărului.

Cazul nr.3 - rochiile drepte sau prea largi

Mergând pe idei clasice, o doamna cu forme va preferă o rochie largă pentru a ascunde, chipurile, astfel de măsurători. De fapt, această nu este o cale estetică tocmai, ci mai degrabă se recomandă un design realizat de aşa natură cât să creeze efectul optim de alungire, că purtătoarea să pară a fi mai înalta şi deci cu proporţii schimbate. Poate fi chiar şi o rochie simplă, ce în partea din faţă se completează cu o linie verticală, brodată şi în contrast cu restul imaginii.

Cât despre rochiile drepte, acestea pot fi o alegere indiferent de silueta. Atenţie însă, că şi stil ar putea fi uşor sobre, clasice, de zi, pentru o ţinută de genul business sau cel mult smart casual.

Cazul nr.5 - rochiile lungi

Deosebite şi atrăgătoare că prim impact, rochiile lungi nu trebuie limitate la a fi purtate doar seară şi la a fi elegante. Acestea sunt de fapt versatile, pot fi o alegere ideală mai ales pentru doamne înalte. Fie iarnă, fie vară rochia lungă se pretează a fi purtată: cele fluide vara te răcoresc, cele din material gros precum catifeaua chiar ţin de cald.

Pot fi asortate unei ţinute lejere, de zi, mai cu seama când acestea au talia înalta, stilul cloş, fără umeri sau cu spatele dezgolit.

Scurtă concluzie: rochiile potrivite pentru femeile potrivite

Nu există o rochie care nu se potriveşte unei femei, cum nu există faptul că elegantă se defineşte numai prin asta. O femeie este cea care pune valoare asupra ţinutei, prin atitudinea şi încrederea de care da dovadă. Mai departe de atât, o rochie trebuie să fie calitativă, fabricată dintr-un material bine ales.

Şi atunci, unde greşesc doamnele? Desigur că ideile preconcepute le ţin departe de o garderoba îmbogăţită cu cât mai multe rochii. Desigur că pe măsură ce adopta stiluri diferite îşi dau seama ce le place şi ce ar trebui să aleagă. Dar, aparte de fugă după trenduri şi ceea ce atrage ochiul din prima, partea de alegere potrivită şi mai ales adaptată fiecărei siluete trebuie să fie un plan de urmărit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102