REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nu am văzut niciodată în 27 de ani o situație macroeconomică mai bună, dar nici riscuri mai mari

Nu am văzut niciodată în 27 de ani o situație macroeconomică mai bună, dar nici riscuri mai mari

Replica API 23 mai 2017 | 00:00 206

Isărescu:

Isărescu:

Mugur Isărescu

Nu am văzut niciodată în 27 de ani o situație macroeconomică mai bună în România, dar tot la fel de adevărat este că nu am văzut riscuri mai mari, a declarat luni, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la "Forumul Pieței Financiare" organizat de Asociația Română a Băncilor.

"În cariera într-adevăr cam lungă pe care o am în această poziție nu am văzut niciodată, dar absolut niciodată în 27 de ani, o situație macroeconomică mai bună, dar tot la fel de adevărat că nu am văzut riscuri mai mari. Nu este o contradicție, nu este un conflict. Când ajungi așa mai sus, ca să folosesc o metaforă, riscul unei căderi este mai mare și efectele sunt mai mari. Cu alte cuvinte noi trebuie să continuăm, că nu o să stagnăm de frica riscurilor, să ne asumăm riscuri în condiții de prudență mai mare. Nici acest lucru nu este un mesaj contradictoriu", a declarat Mugur Isărescu.

Acesta a precizat că din punctul de vedere al mai multor indicatori se poate vorbi de un restart al creditării.

"După o criză financiară este cunoscut că reluarea creditării, de regulă, nu se face prima iar reluarea creșterii la început nu se bazează pe creditare. Cam așa se întâmplă în majoritatea țărilor și dacă ne uităm la comportamentul de prin alte țări cam așa se întâmplat peste tot. Faptul că am avut în ultimii ani o descreștere a intermedierii financiare până la niveluri scăzute record, ca să spunem așa, din punct de vedere european, nu este în afară de un scenariu să îl numesc și eu european și internațional. Cam așa se întâmplă după o criză financiară majoră", a spus Isărescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102