REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nu are cum să facă bine economiei tensiunea politică

Nu are cum să facă bine economiei tensiunea politică

Replica API 10 februarie 2017 | 00:00 375

Mugur Isărescu:

Mugur Isărescu:

Mugur Isărescu

Tensiunea politică se va duce în creșterea economică, aceasta având impact asupra stabilității financiare, a declarat, joi, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-o conferință de presă.

"Noi vedem ca având impact asupra stabilității monetare, financiare și stabilității macroeconomice. Nu are cum să facă bine incertitudinea politică, tensiunea politică. Pe cale de consecință, se va duce și în creșterea economică. Care este măsura în care neîncrederea, instabilitatea financiară se duce în creșterea economică, nu este ușor de calculat. Sperăm, însă, să avem înțelepciunea să depășim cu toții aceste momente și să beneficiem de un cadru macroeconomic incredibil de bun. În 27 de ani, de când sunt în domeniul public, nu am văzut un cadru macroeconomic mai bun, cu tensiuni micro, cum sunt cele menționate anterior, probleme legate de cât de bancabile sunt întreprinderile românești, cu alte probleme, cu infrastructuri care sunt mereu proiectate, dar nu se termină, cu probleme pe Valea Oltului de atâția ani, ca și pe centura Capitalei", a spus Isărescu.

Potrivit acestuia, cadrul macroeconomic se reflectă în dobânzi scăzute și inflație redusă.

În altă ordine de idei, guvernatorul BNR a atras atenția asupra faptului că sunt o serie de probleme în curățarea bilanțurilor firmelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai saila chiar faci pe pro .. ori ne crezi pe noi ? Chiar te consideri dumnezeu in Romania ? De ce nu vrei sa iesi la pensie ? Poporul a scos masca de la ochi si nu mai rabda mincinosii si vrea sa ceara socoteala celor ce si-au batut joc de popor ; Cum oare afland acum ce averi au sa ai mai lasam liberi sa rida de noi ? inclusiv ca este sef SRI, SIE, DNA, CCM, CSM, pres. ori parlam. nu scapa fara sa de-a inapoi tot ce a furat !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218