REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nu au muncit niciodată, dar învârteau banii cu lopata din FURTURI! Procurorii au confiscat zeci de mii de euro şi aur!

Nu au muncit niciodată, dar învârteau banii cu lopata din FURTURI! Procurorii au confiscat zeci de mii de euro şi aur!

Replica API 15 decembrie 2017 | 00:00 362

Şi-au scos nevestele „la produs”, prin metoda „împrietenire”

Şi-au scos nevestele „la produs”, prin metoda „împrietenire”

Un grup infracţional, specializat pe dat ţepe prin metoda „împrietenire”, a fost destructurat de procurori. Asta, după ce au făcut zeci de victime, în mai multe judeţe ale ţării, inclsuiv în Constanţa. În urma unor percheziţii, anchetatorii au descoperit zeci de mii de euro şi peste un kilogram de aur, bunuri sustrase din casele oamenilor, în urma punerii în practică a unor planuri bine stabilite.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este vorba despre un grup infracţional organizat, format din cel puţin 18 membri, care au acţionat, în perioada perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, în judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu, Prahova şi în municipiul Bucureşti. Procurorii spun că victimele erau predefinite. Infractorii se „împrieteneau” numai cu un anumit tip de persoane, care să corespundă unui anumit profil. De remarcat că acest grup era compus din 7 bărbaţi şi 11 femei. Cei mai mulţi erau soţ şi soţie, iar bărbaţii îşi foloseau soţiile şi concubinele.

Grupul era condus de doi bărbaţi. Foloseau o tehnică psihologică, denumită generic „împrietenire”, întocmai ca metoda „accidentul” sau „pomana”. Unii se prezentau şi prezentau fel de fel de produse, în general detergenţi, în timp ce alţi membri sustrăgeau tot ce prindeau, au declarat anchetatorii. Magistratul a ţinut să precizeze că toţi cei implicaţi stăteau foarte bine din punct de vedere financiar. Membrii grupului nu aveau venituri medii.

Au fost ridicate de la ei sume serioase de bani, în lei şi valută. Nici unul dintre ei nu a avut vreodată serviciu, nici unul nu a încasat vreodată bani legal. Conduceau maşini scumpe şi nici unul nu ducea grija zilei de mâine. Dacă aveau vreo grijă, era legată cu locul unde urmau să acţioneze, au mai spus anchetatorii. Pentru destructurarea acestui grup, poliţiştii din Constanţa, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorului, au efectuat, miercuri, 13 decembrie, un număr de 17 percheziţii, în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, în urma cărora au confiscat 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie.

Au fost efectuate 14 percheziţii pe raza judeţului Galaţi, două pe raza judeţului Brăila şi o percheziţie pe raza judeţului Tulcea. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro. După audieri, persoanele reţinute au fost prezentat instanţei, joi după-amiază, cu propunere de arestare preventivă.

Claudia CORBU, Daniel ALBU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot un fel de ,,imprietenire'' practica si cei ce-si fac campanii electorale,prostesc milioane de romani si asa destul de ignoranti si naivi,ba chiar multi prosti de-a dreptul,ca apoi sa treaca la spolierea tarii. Atata este ca tipul asta de smecheri ,de hoti sunt legitimi,alesi si aflati sub protectia legilor.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367