REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

NU E DE GLUMĂ! O femeie a murit de GRIPĂ la Constanţa

NU E DE GLUMĂ! O femeie a murit de GRIPĂ la Constanţa

Replica API 21 februarie 2018 | 00:12 214

O femeie bolnavă de gripă a murit la Constanţa. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Constanţa, este vorba despre o pacinetă în vârstă de 61 de ani, internată de pe data de 13 februarie, care a decedat în cursul acestei zile, fiind răpusă de virusul gripal.

"În cursul dimineţii, în Secţia Terapie Intensivă a decedat o pacientă în vârstă de 61 de ani, confirmată cu virusul gripal AH1. Pacienta respectivă s-a internat pe data de 13 februarie dimineaţa pe secţia medicală, cu patologie respiratorie, starea ei s-a agravat, în cursul aceleiaşi zile, de 13 februarie, a fost transferată la Terapie Intensivă, iar pe data de 15 februarie, pe fondul agravării stării ei, a fost intubată. A primit antibiotic antigripal, dar în ciuda tuturor eforturilor, în cursul zilei de astăzi a decedat. La ora actuală, referitor la situaţia cazurilor de gripă în Spitalul Judeţean Constanţa, mai sunt doi pacienţi internaţi tot la Terapie Intensivă, de aproximativ o săptămână, cu suspiciune de gripă. Aşteptăm să vedem analizele şi îi ţinem în continuare sub tratament antigripal, cu antibiotic", a declarat medicul Bogdan Obadă, directorul medical al Spitalului Judeţean. Potrivit acestuia, femeia care a decedat în cursul acestei zile era fumătoare şi avea obezitate de gradul III.

Specialiştii trag un semnal de alarmă în acest sens, întrucât, atunci când este vorba despre gripă, afectate sunt, în primul rând, persoanele în vârstă şi copiii.

Măsuri preventive

De precizat că în secțiile Oncologie, ATI adulți și ATI copii este interzis accesul aparținătorilor iar pentru toate celelalte secții din Spital a fost redus programul de vizită. Astfel, accesul vizitatorilor este permis, zilnic, în intervalul 13.30-17.00. Mai mult, pentru protejarea pacienților, se impun următoarele măsuri:

-în timpul programului de vizită a fost limitat accesul la 1 vizitator/pacient

-persoanele cu viroze/ infecții respiratorii nu au avoie să intre în saloanele pacienților

-sunt interzise consulturile pacienților civili în cabinetele medicale din incinta secțiilor. Consultațiile se vor efectua doar în Ambulatorii

-echipamentul de protecție este obligatoriu. Acesta este disponibil la intrarea în secții

-purtarea măștii este obligatorie

-respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori cât și pentru personalul medical

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367