REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

NU este necesară DECLARAȚIA pe PROPRIA RĂSPUNDERE în scenariul ROŞU

NU este necesară DECLARAȚIA pe PROPRIA RĂSPUNDERE în scenariul ROŞU

Replica API 4 noiembrie 2020 | 00:01 4132

Constanța a ajuns la o rată de infectare de 3,50 la mia de locuitori, așa că municipiul a trecut în scenariul roșu. În această situație, autoritățile locale au informat populaţia că măsurile de protecție sanitară, corespunzătoare scenariului roșu, intră în vigoare, deîndată, prin efectul legii. Masca obligatorie în toate spațiile închise și deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior, închiderea sălilor de jocuri de noroc, suspendarea activităților cultural artistice, în teatre, cinematografe precum şi închiderea şcolilor sunt doar cîteva dintre măsurile care vor fi impuse. Cu toate acestea există şi câteva veşti bune, conform reprezentanţilor prefecturii.

Nu se introduce declarația pe propria răspundere

Vestea bună printre atâtea restricții este că deocamdată nu se introduce declarația pe propria răspundere, această măsură fiind obligatorie doar în carantină, potrivit reprezentanților prefecturii. Cu toate acestea constănțenii sunt rugați pe cât posibil să evite deplasările, mai ales pe cele la distanțe lungi și să nu iasă din case decât pentru cazuri extreme și doar în preajma locuințelor.

Sălile de fitness deschise în continuare amatorilor de sport

O altă veste bună, de data asta pentru cei cărora le place sportul, este că nu s-a pus încă problema închiderii sălilor de fitness, acestea nefiind socotite un eventual pericol de propagare a virusului.

Potrivit reprezentanților prefecturii, nici mallurile nu vor fi închise în această perioadă însă aceasta este doar o măsură temporară.

Parastase și înmormântări, cu maxim 6 persoane

Dacă pe perioada stării de urgență, cei care doreau să aprindă o lumânare pentru aceia care au plecat dintre noi prea devreme nu puteau deorece cimitirele erau închise, iată că în scenariul roșu lucrul acesta este permis, însă este interzis ca mai mult de 6 persoane să fie prezente.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa te ia dracu Cezara, sa stai tu cu neamu tau de prosti inchisa in casa si sa asteptati pomana de la guvern, mm
1
1
nu numai molu si sala de fitnes, trebuie inchis totul si amenzi maxime, asa e si in afara, nu vrei, te obliga
3
4
Iti iau mortii in pula daca inchide molu si sala de fiare iar tie qaz sa ti iau masurile tot in pula. Mars ratatule cu masurile tale
1
4
Se poarta masca la Mall, Roman, boule. tu stai in casa ca si asa nu ai bani saracule. de aia va imbolnaviti, ca nu faceti miscare, sport.
3
7
In turismul propriu normal ca nu trebuie sa porti masca ,doar daca esti prea indoctrinat poti sa porti masca si cand faci baie.
3
2
In turismul propriu trebuie purtat masca ori ba?Ce spatiu este considerat?Banuiesc ca nu trebuie daca sunt singur ori cu membri din aceiasi gospodarie!
5
0
Javre care contestati masurile, voi ce masuri ati lua daca ar fi dupa voi ? Desigur, liber la toata lumea, ca altceva nu va duce capul.
2
10
Nebuniloooor! Mall-uri si sali de fitnes deschise si inmormantari cu doar 6 persoane? Nu ti-ar muri cineva Orbane sa fii tu al 7-lea?
11
10

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367