REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

NU mai are leac! Născut la Sighişoara, stabilit la Constanţa şi expert în furturi! Iată cum a SUSTRAS telefoane din Cora

NU mai are leac! Născut la Sighişoara, stabilit la Constanţa şi expert în furturi! Iată cum a SUSTRAS telefoane din Cora

Replica API 13 iulie 2018 | 00:00 224

De la metoda 'Coala de hârtie'

De la metoda 'Coala de hârtie'

Are un "palmares" impresionant în ceea ce privește sfera infracțională, iar acum s-a ales cu 5 ani de închisoare. Este vorba despre Marius Bodi, în vârstă de 21 de ani, care a venit tocmai din Sighișoara pentru a se stabili la malul mării. Aici s-a împrietenit cu mai multe persoane, între care și Elvis Mihai (fost Căldăraru) și s-a apucat de furat. A acționat prin metoda ”Coala de hârtie”, după care a furat telefoane mobile din Cora Brătianu.

Marius Bodi a fost trimis în judecată, alături de Elvis Mihai (fost Căldăraru), pentru furt, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța, pe 4.01.2018. Pe 27 iunie, a fost condamnat (după ce i-a fost contopită pedeapsa și cu altele mai vechi) la 5 ani închisoare şi 10 zile, pe când celălalt s-a ales cu măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanţa.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Este vorba despre faptul că reprezentanții S.C. RCS&RDS S.A. au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța cu privire la faptul că la data de 28.06.2016, în intervalul orar 13:39 - 13:42, în timpul programului de lucru cu publicul, persoane necunoscute au sustras două telefoane mobile, unul marca Allview P8 Energy White în valoare de 1.499 lei și unul marca Lenovo A6010 în valoare de 1.049 lei, de pe două standuri de prezentare aflate la punctul de lucru al societății din hipermarketul Cora Brătianu, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 2.548 de lei.

Totodată, potrivit rolii.ro, aceștia au pus la dispoziția organelor de cercetare penală un suport optic, ce conține imagini ale persoanelor surprinse de camerele de supraveghere video ale punctului de lucru.

” Potrivit procesului-verbal din data de 25.08.2017 de vizionare a imaginilor video, la data de 28.06.2016, în jurul orei 13.39, două persoane de sex bărbătesc au pătruns în incinta punctului de lucru al societății, verificând sistemele de prindere ale mai multor telefoane expuse la două standuri de prezentare. La ora 13.41, fiecare din cele două persoane a luat câte un telefon și a părăsit magazinul.

Cu ocazia vizualizării imaginilor s-a stabilit faptul că cele două persoane care sustrag cele două telefoane mobile au trăsăturile și fizionomia asemănătoare numiților B. M.C. și C.E., iar în continuarea cercetărilor s-a stabilit că cel care are trăsăturile și fizionomia asemănătoare numitului B.M.C. a sustras telefonul marca Allview P8 Energy White, iar cel care are trăsăturile și fizionomia asemănătoare numitului C.E. a sustras telefonul mobil marca Lenovo A6010”, se arată pe siteul Institutului Român pentru Informații Juridice.

Bodi, cunoscut pentru nenumărate furturi

Așa cum este precizat și mai sus, Bodi este cunoscut cu antecedente penale, fiind cercetat și condamnat pentru furturi. Spre exemplu, a fost reținut și propus spre arestare, în 2016. Fapta s-a petrecut sâmbătă, 2 iulie 2016, la restaurantul Delfinul din Constanța. Acesta a acționat printr-o metodă inedită, și anume coala de hârtie.

A intrat în local, cu o foaie de hârtie pe care avea scris un mesaj prin care cerea ajutor. S-a oprit în dreptul unei mese, unde a zărit că se află un portofel. A intrat în vorbă cu o femeie de 70 de ani și, în acel timp, a tras portofelul și l-a ascuns, după care a plecat. A fost arestat, după care, lăsat în arest la domiciliu și apoi sub control judiciar. Dar a mai fost cercetat și în alte dosare, fiind condamnat inclusiv la Brăila. Astfel, pedepsele i-au fost contopite, rezultând cea de 5 ani și 10 zile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
romania este furata de ani de zile cu miliarde de euro si noi prindem un hot care fura 2-3 telefoane, prindeti ba unu care a furat 100 de milioane de euro si recuperati banii. sanatate
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367