REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

NU MAI DAŢI BANI indivizilor care vă sună în miez de noapte şi se recomandă a fi medici, poliţişti sau avocaţi!

NU MAI DAŢI BANI indivizilor care vă sună în miez de noapte şi se recomandă a fi medici, poliţişti sau avocaţi!

Replica API 20 octombrie 2018 | 00:00 270

O octogenară din Constanţa a fost apelată de un fals angajat al Spitalului Judeţean

O octogenară din Constanţa a fost apelată de un fals angajat al Spitalului Judeţean

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, la data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 3.00, au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 82 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat necunoscut, care s-a recomandat ca fiind doctor la Spitalul Județean din Constanța, informând-o că fiica sa ar fi suferit un accident și este la spital. În discuție a intervenit și o voce feminină care s-a recomandat fiica sa.

Ulterior, bărbatul i-a solicitat o sumă de bani pentru transportarea persoanei accidentate la spitalul Floreasca din București, prin intermediul elicopterului SMURD. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a întrerupt convorbirea telefonică.

Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală. Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cuvictime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală. Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

LILIANA CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am sunat sa le dau numarul de telefon de la unii cu Accidentul, ca uitasera sa il ascunda. Si m-a trimis domnul 112 la plimbare, ca sa merg la o sectie de politie si sa depun o plangere. Eficienta maxima !
0
0
Prostia se plateste. Atat de multe atentionari si totusi prostii dau bani hotilor.
1
0
inchideti apelul! si introduceti numarul la blocate! ce mare lucru ?!?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102