REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nu plăteşti factura la timp?! Rişti să fii executat silit!

Nu plăteşti factura la timp?! Rişti să fii executat silit!

Replica API 1 decembrie 2016 | 22:27 220

Constănțenii au parte de o supriză mai puțin plăcută. A fost adoptată o nouă lege a utilităților publice ce-i vizează pe datornici. Dacă până acum recuperea sumelor de bani era de durată, acum executorii pot bate la ușă dacă plata facturilor nu se face la timp. Situație ce-i bucură pe unii, dar îi pune în dificultate pe alții.

La sfârșitul săptămânii trecute, legea utilităților a fost modificată, cel puțin în defavoarea restanțierilor. Potrivit acesteia, rău-platnicii vor putea fi executați siliți fără să mai fie acționați în instanță. Cum reacționează constănțenii? Aceștia sunt împărțiți deja în două tabere. Unii cred că acest lucru va fi benefic inclusiv celor care sunt cu plata facturilor la zi, iar alții, în special cei care au venituri mici, se simt încolțiți. “Mie se pare un lucru normal. De ce eu, ca bună platnică, să suport cheltuieli în plus? Este foarte bine să îi execute silit pe cei care nu își pot achita întreținerea, astfel nu va mai trebui să sufere asociația de proprietari”, a precizat Mihaela. Pe cealaltă parte, unii susțin că întârzierile la plata facturilor este și din cauza faptului că le primesc târziu. “Nu mă afectează atât de tare. Poate așa nu mai există discuții aberante legate de cei care nu plătesc, care să ne afecteze pe noi, cei care suntem la zi. Totuși, pentru cei care locuiesc la case mi se pare exagerat. Am rude și prieteni în oraș care stau la casă, iar poșta are frumosul obicei să întârzie mult”, a spus Andreea. Iar cum o veste proastă nu vine niciodată singură, o altă modificare a vizat și perioada disponibilă pentru plata facturilor care, din nefericire, s-a micșorat. Astfel că acestea se vor achita în maximum 15 zile calendaristice de la data de emitere și nu de la data primirii, așa cum se întâmpla înainte. Totodată, cei care vor avea cel mai mult de suferit vor fi cei ce locuiesc la casă, în schimb pentru cei de la bloc, asociațiile de proprietari vor fi cele executate silit.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614