REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

NU SE CONFIRMĂ LISTERIA LA PRODUSELE CONGELATE RETRASE DE PE PIAŢĂ!

NU SE CONFIRMĂ LISTERIA LA PRODUSELE CONGELATE RETRASE DE PE PIAŢĂ!

Replica API 12 iulie 2018 | 01:00 340

Rezultatele de laborator au infirmat prezenţa Listeriei monocytogenes în probele prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la comercializare, informează, miercuri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Instituţia a anunţat că s-au finalizat primele analize de laborator pentru probele prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la vânzare, iar rezultatele au au infirmat prezenţa Listeriei monocytogenes în următoarele cazuri: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâşii, porumb dulce, amestec mexican de legume. Acestea s-au aflat pe lista de distribuţie a produselor congelate pentru care s-a iniţiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată oficial vineri seara cu privire la includerea României pe lista de distribuţie a produselor congelate aparţinând companiei "Greenyard" din Ungaria, pentru care s-a iniţiat deja retragerea preventivă în toate statele membre.

Conform unui comunicat al Autorităţii, scrie AGERPRES, notificarea a venit prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje de la Punctul Naţional de Contact al Ungariei.

Notificările actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, nu includ buletine de analiză care să indice prezenţa Listeriei monocytogenes în produsele congelate de pe piaţa din ţara noastră, spune ANSVSA.

"Pe măsură ce sunt primite, informaţiile sunt transmise structurilor teritoriale ale ANSVSA, care monitorizează în continuare procedurile de retragere şi rechemare a firmelor distribuitoare şi a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuţie comunicată actualizată. Probele prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator", precizează ANSVSA, în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"LISTERIE"? 'va-n gat de colhoznici
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102