REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nu se mai poate! Se vor monta SEPARATOARE de drum pe DN3

Nu se mai poate! Se vor monta SEPARATOARE de drum pe DN3

Replica API 7 septembrie 2016 | 00:00 314

Prea multe accidente rutiere grave din cauza celor care întorc peste marcajul dublu continuu fiindcă ratează intrarea pe A4

Prea multe accidente rutiere grave din cauza celor care întorc peste marcajul dublu continuu fiindcă ratează intrarea pe A4

Sectorul de drum de pe DN3, la urcare pe A4, a fost „gazda” mai multor accidente rutiere, unele soldate cu persoane decedate. În plus, participanţii la trafic pot fi martori, zilnic, la evenimente ce implică şoferi care ratează intrarea pe autostradă şi apoi întorc peste marcajul dublu continuu. În timp ce unii le găsesc scuze şi spun că drumul nu este semnalizat corespunzător, alţii susţin că, de fapt, este vorba despre neatenţie. Însă, cert este că trebuie să se ia măsuri şi, potrivit informaţiilor noastre, oamenii legii au solicitat deja să se monteze separatoare de drum.

În timp ce anumiţi participanţi la trafic susţin că pe DN3 (Constanţa - Valu lui Traian), zona urcării pe A4 nu este semnalizată corespunzător şi din timp pentru a atrage atenţia şoferilor, alţii cred că este vorba despre neatenţie. „Este un singur indicator. Dacă nu cunoşti zona, treci lejer fără să vezi urcarea pe autostradă. Şi asta se şi întâmplă. Merg zilnic pe aici şi văd şoferi care ratează intrarea şi apoi întorc peste marcaj. Aşa se produc şi accidentele.

Trebuie făcut ceva”, a spus Marius, în vârstă de 32 de ani, care a avut parte şi de contraziceri: „Este semnalizat bine, dar cred că e vorba de neatenţie. Dar trebuie făcut ceva, cu asta sunt de acord”, a precizat Victor. Cert este că accidente rutiere se petrec destul de des pe acest sector de drum. Unul dintre cele mai recente evenimente a avut loc pe 31 august anul curent, când o maşină cu numere de Bucureşti a ratat intrarea pe A4 şi apoi a întors peste marcajul dublu continuu.

Numai că nu s-a asigurat şi a intrat în coliziune cu o camionetă. În urma coliziunii, şoferul din autoturism, în vârstă de 49 de ani, a suferit un traumatism de coloană lombară şi a fost transportat la spital. În aceeaşi zi, în timp ce ancheta se desfăşura la faţa locului, un alt şofer a procedat la fel însă, din fericire, nu a fost implicat într-un accident. Iar astfel de situaţii sunt înregistrate zilnic, din păcate.

Potrivit informaţiilor noastre, oamenii legii deja au luat în calcul o serie de măsuri. Astfel, ei au discutat cu reprezentanţii CNADNR în vederea montării separatoarelor de drum, care, în mod ideal, ar trebui puse de la sensul giratoriu de la ieşire din Constanţa şi până la aproape de intrare în Valu lui Traian, au mai spus anumite surse. Rămâne de văzut când se va pune în practică această discuţie. De asemenea, anumiţi conducători auto au precizat şi faptul că zona aceea nu este iluminată cum ar trebui. Poate că reprezentanţii DRDP Constanţa vor lua în calcul şi acest aspect.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367