REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

NU SE MAI TERMINĂ! Se cere reaudierea martorilor în dosarul ‘Micul Regat’

NU SE MAI TERMINĂ! Se cere reaudierea martorilor în dosarul ‘Micul Regat’

Replica API 10 februarie 2018 | 00:00 257

La Curtea de Apel Constanţa a ajuns dosarul penal deschis pe numele celor cinci educatoare ale grădiniţei „Micul Regat” din Constanţa, Cristina Alina Arma, Irina Petre, Cristina Manolache, Georgiana Vierescu şi Larissa Victoria Hercus, trimise în judecată, împreună cu directoarea unităţii, Eliza Pufleanu, pentru purtare abuzivă.

Dosarul se află în faza de apel, asta după ce, atât Parchetul, cât şi persoanele inculpate, au atacat sentinţa Judecătoriei Constanţa care a stabilit, pe data de 20 decembrie anul trecut, condamnarea Cristinei Alina Arma, Irinei Petre şi Cristinei Manolache la cate un an de închisoare cu suspendare, iar Georgiana Vierescu şi Larissa Victoria Hercus, la cate un an si jumătate de închisoare cu suspendare. De asemenea, la aceeaşi dată, directoarea gradinitei, Eliza Pufleanu, a fost achitata.

În cursul şedinţei de vineri, 9 februarie, de la Curtea de Apel, la dosarul cauzei au fost depuse motivele de apel care urmează a fi studiate, dar, totodată, s-a propus şi reaudierea unor martori. Este vorba despre doi psihologi care au mai fost audiaţi, pe fondul cauzei, dar şi unii părinţi ai copiilor despre care se spune că au fost maltrataţi.

Unii avocaţi ai inculpatelor au cerut respingerea reaudierii martorilor respectivi, pe motiv că nu ar avea relevanţă, întrucât aceştia nu cunosc prea multe detalii despre ceea ce se întâmpla în grădiniţa „Micul Regat”. În ceea ce o priveşte pe directoarea grădiniţei, Eliza Pufleanu, avocatul acesteia, Cătălin Filişan din Baroul Constanţa, a precizat, printre altele, că ea nu poate fi acuzată de nici una dintre faptele despre care se vorbeşte în acest dosar, nici măcar sub forma complicităţii şi că decizia Judecătoriei a fost una corectă.

Avocatul a argumentat că directoarea a aflat despre comportamentul educatoarelor ulterior declanşării acestui scandal. În urma dezbaterilor, instanţa a stabilit următorul termen pentru data de 7 martie, urmând a se pronunţa cu privire la solicitările făcute.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
patroana e nevinovata ? nu cumva este si fata mare ?
1
0
patroana eliza pufleanu si achitata tot VINOVATA ramane pentru ca angajat pedofili si educatoare violente la gradinitele santa maria si micul regat
3
0
eu am lucrat intr-o gradinita si patroana stia tot ce se intampla, cand nu era acolo o furau angajatele. Daca directoarea Puflene zice ca nu stia ce se intampla in gradinita aia minte de ingheata apele, inseamna ca nu se interesa de afacere
4
0
si prin care supapa a zis ca e nevinovata ?
3
0
La puscharie cu tn fututi rasa ta de panarama de femeie, cum plm au primit cu suspendare
5
0
Elizooooo...Fa-ne o mare muie la toti zdreant-o ce esti si tu si gunoiul de barbata'ru.
6
0
Mafia lucreaza, au scapat aceste individe fara sa plateasca nimic.In ce tara civilizata ati mai auzit ca pentru maltratrea unor minori sa primesti inchisoare cu suspendare, sa lucrezi linistit in domeniu , sa-ti deschizi o noua gradinita cu alt nume si fara sa platesti nicio dauna morala??Ati mai intalnit in Europa civilizata?nu cred.Doar in Africa.Mafia locala si coruptia generalizata protejaza astfel de specii.Pacat...oricum justitia rommana stiam cu totii ca este la pamant, fara pic de credibilitate...dar speram sa dea un exemplu pt a nu se mai repeta astfel de fapte.
12
0
Mult tine porcaria asta
7
0
Ce mafie ....
10
0
daca esti condamnat penal mai ai voie sa profesezi in domeniul respectiv?aceste educatoare inca lucreaza in sistem,ar fi cazul sa ocupe alte functii !
11
1
Ei... si de asta nu mai functioneaza acum acum asa-zisa gradinita!! Functioneaza sub alt nume, bine-mersi!! Un fleac... pt machedonii cu bani...
13
1
Sa inteleg ca sustineti Inca violenta si maltratarea copiilor domnilor judecatori de ati oferit achitarea cu suspendare
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218