21.4° Constanța marți, 27 sep 2022
Anul XVI Nr. 6135
21.4° Constanța marți, 27 septembrie 2022 Anul XVI Nr. 6135

Nu va exista festivitate oficială la revenirea lui David Popovici în România. Motivul deciziei

Replica API 17 august 2022 1233

David Popovici va reveni mâine în România, după Campionatele Europene de înot de la Roma, dar nu va exista o festivitate oficială.

David Popovici, sursa foto: Facebook/David Popovici

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a dezvăluit că David Popovici, familia și antrenorul acestuia, au cerut să nu existe o festivitate pentru că sportivul se simte obosit după competiția de la Roma.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

"Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială.

David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament", a spus Camelia Potec la DigiSport.

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber

David Popovici nu a mai concurat în finala probei de 400 de metri liber, în care reuşise să se calificase cu al patrulea cel mai bun timp.

Federația de profil a anunțat pe pagina oficială de Facebook, la ora 12:45, motivele deciziei lui Popovici:

"Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii."

Cursa de 400 nu era un obiectiv pentru campionul român și nici pentru antrenorul său.

David Popovici ar fi urmărit mai mult să-şi testeze abilităţile la nivel internațional în această probă la care a participat în premieră.

Înotătorul român rămâne astfel cu două medalii de aur câștigate la Campionatele Europene de la Munchen, la 100 m liber (cu record mondial) și 200 m liber (cu record mondial de juniori).

Federaţia a mai transmis totodată că David Popovici mulţumeşte tuturor pentru "sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma" şi că așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri, citează antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Trebuie ca programul acestui copil sa fie foarte echilibrat si nu trebuie fortat peste limite, efortul extraordinar din concursuri si publicitatea excesiva pot face mult rau. Multa sanatate si putere de munca David!
0
0

Sport

LOTO

6/49
3120925152
5/49
2018171292
joker
3531471914