REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nuclearelectrica, o singură AMBIŢIE: reactoarele 3 şi 4! Fără explicaţii despre ALTE PROBLEME IMPORTANTE

Nuclearelectrica, o singură AMBIŢIE: reactoarele 3 şi 4! Fără explicaţii despre ALTE PROBLEME IMPORTANTE

Replica API 12 iulie 2017 | 23:55 422

Un lider sindical atrage atenţia asupra retehnologizării reactorului 1 şi sporurile neacordate, DEŞI SUNT ÎN CONTRACT

Un lider sindical atrage atenţia asupra retehnologizării reactorului 1 şi sporurile neacordate, DEŞI SUNT ÎN CONTRACT

Sindicaliştii de la Centrala Nucleară Cernavodă au participat, de dată recentă, la o şedinţă în cadrul căreia conducerea Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN) a prezentat “Direcţiile prioritare de acţiune şi dezvoltare ale companiei pe termen mediu şi lung”. Scopul întrunirii a rămas o semi-necunoscută pentru sindicalişti, ba mai mult, aceştia s-au arătat iritaţi de atitudinea conducerii, care nu a avut timp ori răbdare să discute pe teme precum retehnologizarea reactorului 1, sporurile încă neacordate (deşi ele sunt trecute în contractele colective de muncă) etc. În schimb, sindicaliştilor le-au fost prezentate imagini “sugestive” cu o viitoare centrală cu 4 reactoare şi una (aşa cum este cazul acum) cu 2 reactoare.

“Personal, după ce am participat la prezentări similare la CNE, aceasta mi s-a părut cea mai slabă şi fără finalitate. Sau s-a considerat că pentru nişte lideri sindicali este suficient? Singura noutate faţă de prezentările anterioare, de la Cernavodă, din 2016, a fost apariţia unui nou slogan în SNN – N.O.I. (noutate-oportunitate-iniţiativă) şi o imagine cu două fotografii, una cu 4 reactoare (cu o săgeata în sus) şi alta cu 2 reatoare (cu săgeata în jos). Imaginea indică evident şi prin explicaţiile scrise în cuvinte: cu săgeata în sus (cu 4 reactoare) înseamnă că acceptăm schimbarea şi progresăm dacă avem şi U3 si U4 (reactoarele 3 şi 4 – n.r.), cu săgeata în jos (situaţia actuală cu U1 şi U2 în funcţiune) ne ducem în jos, chiar dacă avem acceptul Consiliului de Administraţie pentru strategia de retehnologizare, care e condiţie principală de prelungire a timpului de viaţă a U1 şi înseamnă că “nu acceptăm schimbarea” (…)”, se arată într-un mesaj postat pe o reţea de socializare de liderul unuia dintre sindicatele de la Centrala Nucleară, Niculae Roşu (lider SLEN’90).

„Oare ăsta să fie răspunsul la cererea Ministerului Energiei (reprezentant al celui mai mare acţionar al SNN-SA?) de a cunoaşte stadiul proiectului de retehnologizare U1? După cum se ştie, decizia pentru U3 şi U4 este departe de a aparţine conducerii societăţii, care nu poate decât să acţioneze în limitele mandatului acordat. Şi asta cu limitările în ceea ce priveşte talentul şi experienţa de a negocia un contract de o asemenea complexitate şi anvergură. Şi atunci de ce numai aşa ne ducem “în sus” (cu reactoarele 3 şi 4 – n.r.)? Prezentarea şi răspunsurile date nu ne-au oferit explicaţia. Centrul discuţiilor a fost pe capitolul motivare personal. Propunerea (sau strategia?) prezentată constă în dorinţa de modificare a legislaţiei care să nu mai limiteze fondul de salarii la un algoritm clar, ci să permită transferul economiilor la cheltuielile de producţie si către fondul de salarii (valabil pentru cine visează că acest lucru se poate la noi (…)”, se mai arată în punctual de vedere al liderului de sindicat.

Punctul de vedere complet al liderului de sindicat, AICI:

https://www.facebook.com/niculaenae.rosu/posts/1724559000917582

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt profund uimit de lipsa de reactie a celor indreptatiti sa ia atitudine,dar inca o data se dovedeste faptul ca acesti specialisti s-au instruit in ....Egipt,nu in Canada,pentru ca numai SA SE EXPLICA DE CE TIN CAPUL IN .....NISIP !
0
0
Nu va este rusine , aveti cel mai bun personal si va bateti joc , mentenanta este cea care tine tot alaturi de operare. ESTE PRIMA CENTRALA DIN LUME CU CEL MAI MIC SALARIU, SI CU PRIMELE CELE MAI MARI PRIMITE DE SEFI , NU VA MAI SATURA DRACU!
4
0
Incet dar sigur ingropati U1 si U2 . Va intereseaza cati oameni au plecat de pe platforma C N E in ultimii ani ? Cum va bateti joc de ultimul bazin de forta calificata din tara? Cum faceti opririle planificate in bataie de joc ? Cum tratati contractorii ca pe vitele de povara si beneficiarul si patronii nesatui care isi tin angajatii cu salariul minim pe economie , iar dupa outage ii trimit in Cfs . Idiotilor cu salarii de mii de euro din conducere nu va dati seama ca voi cu mana voastra ingropati centrala si mai vorbiti de U3 si U4 , pai cu cine vreti sa le faceti ca muncitori nu mai aveti .
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218