REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nuclearelectrica plătește o căciulă de bani pentru instruirea angajaților Centralei de la Cernavodă

Nuclearelectrica plătește o căciulă de bani pentru instruirea angajaților Centralei de la Cernavodă

Mirela PASCAL 3 decembrie 2022 | 00:00 2667

După ce, în vară a lansat licitația de 6 milioane de euro în vederea achiziția Serviciului de pregătire pentru personalul de exploatare cu cerințe de autorizare CNCAN, iată că Nuclearelectrica mai bagă aproape un milion de euro în pregătirea angajaților. Vorbim, mai exact, despre activități de pregătire externă și mentorat pentru personalul selecționat pentru implementarea Proiectului de Retehnologizare a  Unității 1 de la CNE Cernavodă.


Nuclearelectrica, administratorul Centralei Nucleare de la Cernavodă, se confruntă cu o criză acută de instructori autorizați să pregătească personalul? Se pare că da, din moment ce bagă milioane de euro în experți. În vară, a lansat licitația de 6 milioane de euro pentru angajarea a trei instructori care să susțină cursuri timp de 2 ani la Centrala Nucleară. Iar, mai nou, Nuclearelectrica mai bagă peste 864.000 de euro în  pregătirea externă și mentorat pentru personalul selecționat pentru implementarea Proiectului de Retehnologizare a  Unității 1 de la CNE Cernavodă.


În cadrul proiectului de Retehnologizare a Unității 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a apărut necesitatea unui program de pregătire externă și mentorat pentru personalul CNE Cernavodă selecționat pentru pregătirea si implementarea  acestui proiect. Numărul total maxim de participanți pe toată perioada derulării cursului este de 36 participanți. Pentru fiecare sesiune de pregătire se va încheia câte un Contract Subsecvent. Număr maxim de cursanți dintr-o sesiune/contract subsecvent: 18 cursanți, iar număr minim de cursanți dintr-o sesiune/contract subsecvent e de 6 cursanți. Durata unei sesiuni de curs/ Cursant este de 10 săptămâni și se estimează încheierea unui număr de 3 contracte subsecvente.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde sunt declaratiile de avere ale managerilor din cne cernavoda pe 2022!? Pe net sunt declaratiile de avere sunt la cei de la snn din 2022, se ascund cumva moldovenii de la cne care incaseaza si pensie si salariu!? Eu așa cred, dar timp de 3 ani că dacă vă lăsau mureati in birouri la 80 de ani.... javre moldovenești de la vaslui...
2
0
adreseaza intrebarea la guvern si adunarea actionarilor unde guvernul este majoritar cu vreo 80%; profit substantial a avut mereu; la intrebarea ce s-a facut de-a lungul anilor cu acesti bani si daca s-au cheltuit sau nu corect trebuie sa raspunda toate guvernele din ultimii 25 de ani; dar stim cu totii cu nu o vor face
5
0
Nuclearelectrica este cea mai mare hotie din banii contribuabililor din Romania...
8
3
Instruirea este absolut necesara in orice domeniu, fara exceptie, dar companiile mari o fac la nivel minimal si insuficient pentru ca este scumpa iar firmele mai mici o fac din mers cu mari lipsuri de unde si calitatea s***a a produselor sau serviciilor si riscuri in securitatea muncii. Iar asta este valabil peste tot in lume inclusiv in statele cele mai dezvoltate. Bravo lor ca investesc multi bani in instruire; de fapt sunt si printre putinii care isi permit sa dea mai multi bani pe instruire. Oricum aprecierea ca sunt sau nu multi bani trebuie raportata la necesitati pe care numai specialistii le cunosc cu adevarat, in nici un caz jurnalistii sau economistii.
8
6
mata a scuipat din gura si asa ai aparut...
2
4
Sa mearga toți pensionarii din cne care iau si pensie si salariu acasa ca vati infruptat destul mancavar pamantu de calici de la moldova
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218