REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nume grele din Top Forbes au donat miliarde Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa

Nume grele din Top Forbes au donat miliarde Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa

Replica API 20 august 2012 | 00:00 1084

Poliţiştii au maşini de serviciu şi combustibil - află de la cine!

Poliţiştii au maşini de serviciu şi combustibil - află de la cine!

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa a reuşit, sub noua comandă, să atragă sponsorizări în valoare totală de 12 miliarde de lei vechi. Suma a constat, în mare parte, în combustibil, atât de necesar pentru deplasările în misiunile specifice ale instituţiei, în condiţiile în care este cunoscut faptul că ministerul de resort dă "cu porţia" carburant. Donaţiile provin de la firme verificate în prealabil de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul IPJ Constanţa, pentru a fi evitate surprize neplăcute, ca de exemplu dosare de cercetare penală în care să apară şi societăţile în cauză.

Pe lângă donaţiile constând în bani/combustibil, IPJ Constanţa a primit şi trei autoturisme. Vom menţiona distinct doar două dintre maşini, întrucât acestea nu au fost calculate la suma totală de 12 miliarde amintită mai-sus. Una dintre ele este super-fiţă pentru condiţiile în care îşi desfăşoară, în general, activitatea oamenii legii, şi este o donaţie a unei persoane fizice. Vorbim despre un BMW X3, oferit de un prieten al şefului Serviciului Intervenţii Rapide, Emanoil Moraru. BMW-ul a fost transmis inspectoratului de dragul lui Moraru, a ţinut să puncteze şi şeful IPJ Constanţa, comisarul şef Valentin Burlacu. "Da, este vorba despre un prieten care, auzind că aş avea nevoie de o maşină de serviciu, a făcut acest gest. Este un autoturism în valoare de 30 de mii de euro", a confirmat Emanoil Moraru, care nu a mai dorit să intre în detalii. Surse din cadrul IPJ Constanţa ne-au precizat însă că prietenul lui Moraru este omul de afaceri Nicolae Sofronie, care s-ar afla în imposibilitatea de a mai şofa, din cauza unor probleme de sănătate. Al doilea autoturism încredinţat IPJ Constanţa, spre folosire, face parte din flota societăţii comerciale RAJA SA.

Şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea sprijină Poliţia

Ajungem acum şi la suma de 12 miliarde, reprezentând, în general, combustibil. Iată cine sunt sponsorii, conform conducerii IPJ Constanţa: Consiliul Judeţean Constanţa, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică; RAJA Constanţa, Rompetrol Rafinare, Fundaţia Ordine Publică, ABC Val (societate deţinută de milionarii Vasile Costea şi Bogdan Nicolae Grădinaru), Romat Construct SRL, Rig Service (deţinută de un alt milionar de top al Constanţei - Florin Cârstocea), Grup Petrol Marin Constanţa (acelaşi Florin Cârstocea), Elcomex Cernavodă (care a donat în septembrie anul trecut un Audi RS4, an de fabricaţie 2008, folosit de Poliţia Rutieră; grupul de firme Elcomex este deţinut de un alt constănţean de Top Forbes - Ion Grecu), SN ACN Cernavodă, Strerk Plast SRL (deţinut de Vural Haci - care este şi preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea - şi Islambay Suleyman, ambii cetăţeni turci). Chestionat pe această temă, şeful IPJ Constanţa, Valentin Burlacu, a ţinut, evident, să le mulţumească tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare a activităţilor specifice Poliţiei, şi în mod special CJC, prin ATOP, şi SC RAJA SA.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614