REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nume grele în licitaţia pentru curăţenia plajelor: Papadumitru şi fostul senator Pascu se bat cu Moisoiu şi Merlă

Nume grele în licitaţia pentru curăţenia plajelor: Papadumitru şi fostul senator Pascu se bat cu Moisoiu şi Merlă

Replica API 27 iunie 2013 | 00:00 134

Unii spun că se ştie deja câştigătorul

Unii spun că se ştie deja câştigătorul

Curăţenia plajelor va costa Administraţia Bazinală a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL) 18.000.000 lei pentru următorii patru ani, instituţia urmând să anunţe câştigătorul licitaţiei pe data de 29 iunie. Chiar dacă, teoretic, nu ar trebui să se ştie numele câştigătorului, surse din piaţă spun că fericiţii care vor încasa cele 18 milioane se felicită deja pentru succesul repurtat. Şi asta în condiţiile, spun aceleaşi surse, ofertanţii câştigători au venit cu cea mai dezavantajoasă ofertă de preţ pentru ABADL. Potrivit informaţiilor noastre, câştigătoarea licitaţiei ar urma să fie asocierea Al Stom Company- Iridex, care a venit cu o ofertă de preţ reprezentând 99% din plafonul impus de ABADL, de 18 milioane de lei.

Ceilalţi participanţi sunt asocierea SCIM- Oil Depol, cu o ofertă de 78% şi Socum Trans, care a licitat 71%. Dacă predicţia surselor se va adeveri, rămâne de văzut. Cert este că numele implicate în licitaţia ABADL sunt numai unul şi unul pentru businessul constănţean. Al Stom Company este deţinută de Alexandru Papadumitru, unul dintre abonaţii la bugetul de stat. De-a lungul timpului, Al Stom Company a încasat zeci de milioane de euro din bani publici, de la instituţii precum Apele Române şi Administraţia Canalelor Navigabile. La rândul său, firma asociată Iridex Group Import Export SRL Costineşti este controlată de fostul senator PC Corneliu Pascu, de asemenea, unul din marii abonaţi la bugetul statului. De altfel, Iridex a căpătat, recent, monopol absolut asupra serviciilor de salubrizare în toate localităţile din centrul şi sudul judeţului Constanţa. De asemenea, toate porturile maritime sunt în grija Iridex, de mai bine de un deceniu, politicianul Pascu ajungând unul din cei mai bogaţi români cu banii primiţi de la stat. Şi asocierea SCIM- Oil Depol Service este una interesantă: SCIM Constanţa este afacerea lui Dănuţ Moisoiu, fostul consilier local PD şi cetăţean de onoare al Constanţei, în timp ce Oil Depol aparţine lui Radu Merlă, soţul Anii Merlă, directoare în cadrul Primăriei Constanţa, şi el un afacerist bine înfipt în contractele cu statul. Referitor la această licitaţie, directorul general al ABADL, George Papari, ne-a declarat că rezultatul va fi afişat cel mai probabil azi, şi a respins speculaţiile privind "câştigătorul dinainte ştiaut". Papari a amintit şi o licitaţie de anul trecut, când unul din participanţi a contestat, însă respectivului nu i-a dat dreptate nici Consiliul de soluţionare al contestaţiilor, dar nici instanţa de judecată.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614