REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Numele lui Ponta, în interceptările din dosarul cumnatului

Numele lui Ponta, în interceptările din dosarul cumnatului

Replica API 11 iunie 2015 | 00:23 346

Numele lui Victor Ponta apare în dosarul cumnatului său, Iulian Herțanu, care a fost extins după reţinerea fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Adrian Semcu. Potrivit interceptărilor DNA, Semcu se destăinuia unei prietene cu privire la modul în care se atribuaiu contractele din bani publici în judeţul Prahova. Semcu va fi prezentat instanţei joi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Într-o interceptare surprinsă de procurori între directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, și o persoană de sex feminin apare menționat numele premierului Victor Ponta.

Semcu poveștește că ar fi vorbit cu 'tovarășul Crin' pe care l-a sunat, dar nu i-ar fi răspuns, iar, în două minute, l-ar fi sunat înapoi și i-ar fi spus că a vorbit cu Ponta și că i-ar fi precizat că nu cedează la Prahova unul dintre contracte. Nu este precizat în acest referat al procurorilor numele și prenumele acestuia. Dacă ne raportăm, însă, la această menționare, ne putem duce cu gândul la Crin Antonescu. Procurorii subliniază că, după această discuție, a fost încheiat contractul cu SC Grossman Engineering Group, firma administrată de Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Nu sunt acuzații în mod specific asupra lui Victor Ponta, dar numele său apare într-o serie de interceptări citate de Realitatea TV.

În dosarul cumnatului premierului, anchetatorii au stenograme ale unor discuţii din 2011 ale fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Adrian Semcu, acum şef al Hidro Prahova.

SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Am vorbit cu tovarăşul CRIN. (n.red. Crin Antonescu) BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Da? SEMCU ADRIAN-EMANUIL: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa... Ştie de toate dedesubturile lui GHIŢĂ, dar el a vorbit cu PONTA. Şi i-a zis: Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez, unul e al nostru. Nu contează care... Şi el... tot el zice: Băi ADI, să fiu sincer şi drept, eu cred că ar fi mai important judeţul, că la Ploieşti e CĂTĂLINA, e organizaţia, avem fieful totuşi de nivel... nu-mi fac probleme. Dar în judeţ... Exact gândirea mea. Ştii?"

mai mult: http://www.realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102