REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Numire scandaloasă. Un specialist în furaje de la partidul PRO România, ales vicepreședinte ANRE

Numire scandaloasă. Un specialist în furaje de la partidul PRO România, ales vicepreședinte ANRE

Replica API 26 iunie 2019 | 00:00 156

Marian Neacșu, un specialist în furaje și nutriția animalelor, fost secretar general al PSD, în prezent membru al partidului PRO România condus de fostul premier Victor Ponta, a fost numit astăzi în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în comisiile de specialitate din Parlament. Neacșu nu a fost prezent la o audiere nici măcar formală, iar alegerea lui s-a făcut cu sprijinul larg al PSD.

foto: ObservatorulPH.RO

ANRE este cea mai importantă instituție din sectorul energetic, cea care guvernează, reglementează și supraveghează funcționarea lui și care, potrivit legii, trebuie să fie independentă politic. Funcția de vicepreședinte al ANRE este una dintre cel mai bine remunerate din sistemul public.

Trei candidați s-au înscris pe listă pentru alegerea în post de vicepreședinte al ANRE, pe postul rămas liber după ce Henorel Soreață și-a dat demisia în luna martie. Votul a avut loc în această dimineață și la el trebuiau să participe deputații și senatorii din Comisia de Industrii din Camera Deputaților și cea Economică din Senat. Ședința a fost însă condusă de Marin Gheorghe (PSD), președintele Comisiei de Energie din Senat. Iulian Iancu (PSD), președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, nu a fost prezent.

Marian Neacșu (foto) a fost ales cu 24 de voturi pentru, cu toate că acesta nu are nici experiența necesară pentru acest post și are o condamnare definitivă cu suspendare, după ce și-a angajat ilegal fiica la biroul său parlamentar.

Deși legea prevede că pentru acest post trebuie să aibă experiență de cel puțin 5 ani în funcții de conducere în sectorul energetic, Neacșu are la activ cursuri precum „Formularea reţetelor de furajare asistată de calculator” sau “Tehnici superioare de nutriţie a animalelor”.

Sursa: newsenergy.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numitul in cauza are cea mai buna expertiza in energia ...verde si e si pe val ca e ..vara !
0
0
se pare ca MN ar putea fi si un posibil candidat la presedentie din partea psd
0
2
Va dati singuri cu stangul in dreptul
3
0
"Numire scandaloasa"?, intr-o tara normala si democrata ar fi fost insa din pacate la noi este ceva normal.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614