REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Numită de unii o BANALĂ GRIPĂ, infecția cu COVID-19 lasă SECHELE GRAVE: un spital din România oferă recuperare

Numită de unii o BANALĂ GRIPĂ, infecția cu COVID-19 lasă SECHELE GRAVE: un spital din România oferă recuperare

Replica API 13 ianuarie 2021 | 00:00 1621

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca desfășoară un program de tratament pentru persoanele care au rămas cu diferite probleme medicale în urma infecției cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Cluj, în subordinea căruia funcționează spitalul, pacienții beneficiază de consult de specialitate, completat, după caz, de evaluări în alte specialități medicale, analize de laborator sau explorări imagistice și electrofiziologice.

Baza de tratament pentru fizioterapie a spitalului este dotată cu aparatură modernă, care răspunde necesităților de reabilitare a pacienților, pe parcursul programului ambulator de recuperare fiind folosite în asociere tratamente medicamentoase și mijloace de fiziokinetoterapie. Procedurile utilizează tehnici de kinetoterapie personalizată, masaj medical, proceduri de electroterapie, hidroterapie, termoterapie și aerosoli”, se arată în comunicat.

De asemenea, pacienții beneficiază de control multidisciplinar la medici specialiști care realizează evaluarea medicală și completează planul terapeutic în funcție de evoluție și dizabilități.

„Avantajul unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean este faptul că majoritatea specialităților cu rol crucial în tratamentul sechelelor post infecția cu COVID-19 se regăsesc în cabinete medicale funcționale în ambulatorul instituției: cardiologie, interne, neurologie, balneologie, reumatologie, diabetologie, oftalmologie, ortopedie, chirurgie plastică și generală, psihiatrie, psihologie”, au mai transmis reprezentanții CJ Cluj, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614