REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Nuntaşi AMENDAŢI pentru că au făcut CIRC în stradă!

Nuntaşi AMENDAŢI pentru că au făcut CIRC în stradă!

Replica API 21 septembrie 2018 | 00:36 354

Politiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat în cursul zilei de miercuri 19 septembrie a.c., pe raza de competență în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea fluenței și circulației rutiere pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, menținerea curățeniei, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

Astfel, polițiștii locali au verificat zona cuprinsă în perimetrul dintre Str.Mihai Viteazul, Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Tomis, Bulevardul Aurel Vlaicu, Bulevardul 1 Mai, Str. Militară, Str. I.L Caragiale, Str. Ion Muntenescu, Str. Mihai Viteazul, Bulevardul Mamaia, Str.Nicolae Iorga, Str. Soveja, Aleea Umanității, Str. Tulcei, Bulevardul I.C Brătianu, Str. Ștefan cel Mare, parcurile constănțene, Piața Griviței, Piața Tomis 3, Faleza Cazinoului, Piața Ovidiu și în alte zone de interes ale municipiului Constanța.

Oamenii legii au aplicat 154 sancțiuni contravenționale în cuantum de 44.275 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domenii menționate anterior.

Printre acestea, două amenzi contravenționale în valoare totală au fost aplicate pentru organizarea unei nunți ce era în desfășurare la o locație situată pe strada Militară din municipiul Constanța.

La nuntă participau numeroase persoane care tulburau liniștea vecinilor limitrofi și îngreunau traficul rutier sau pietonal din zonă. În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și reasigurarea stării de curățenie de către petrecăreți.

În cursul aceleiași zile Direcția Generală Poliția Locală Constanța a sesizat unitatea de parchet competentă material, cu privire la o persoană fizică, care a încălcat prevederile art.24, lit.a din Legea 50/1990 republicată, potrivit căruia „ constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute la art.3, alin.1, lit.b.

Deținătorul legal al imobilului situat în centrul Constanței a executat lucrări de construire fără a deține autorizaţie de construire necesară conform prevederilor Legii 50/1991, republicată într -o zonă protejată conform listei monumentelor istorice anexă la Ordinul nr.2.828/24.12.2015 al Ministrului Culturii și Patrimoniului Național :sit urban.

Acest gen de activități se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat și în siguranță.

Pe această cale oamenii legii fac apel la constănțeni să se alăture demersurilor întreprinse de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța în ceea ce privește acțiunile zilnice de ecologizare desfășurate la nivelul municipiului Constanța și să respecte normele legale în vigoare în ceea ce privește menținerea curățeniei și protejarea mediului.

În numai 3 zile la nivelul instituției au fost înregistrate aproximativ 40 de abateri contravenționale pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public. Cuantumul unei amenzi contravenționale pentru este cuprins între 400-800 lei.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreti nunta in aer liber,mergeti in p..a mea pe camp ! Luati cu voi cisterne cu apa,haleala si bauturile,generatoare de curent pentru ragaielile manelistilor si zbierati pana crapati.
4
0
Acum toata lumea e deranjata de orice si de oricine, isi exprima propriile frustrari prin a chema politia sa le amendeze vecinii. Mai bine mutati-va in padure unde nu va deranjaza decat ursul.
0
4
rom sau roman tot dracul ala este
7
5
si propietari de caini care latra aiurea amendati 5000 lei amenda.
6
5
duceti-va la carciuma si dati muzica cat vreti de tare, nu este obligat cartierul sa afle ca doi idioti s-au luat si trebuie sa suporte manelele si istericalele invitatilor.
14
1
Sa ma... pe legea voastra. Acum 2 sapt am avut nunta si m am trezit cu politia. Nu va e rusine ma? Specific ca a fost nunta de romani civilizati,iar la 11 noaptea era continuarea ciorbei de potroace. Cu muzica in limita bunului simt. Doar nasul si-a permis cu nasa sa iasa in fata portii sa fumeze o tigare. Mergeti in palas unde duduie muzica non stop!nu la o nunta normala jegurilor!!!!
7
11

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920