REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nuntaşii din cartierul Henri Coandă, AMENDAŢI de poliţiştii locali!

Nuntaşii din cartierul Henri Coandă, AMENDAŢI de poliţiştii locali!

Replica API 26 septembrie 2018 | 00:44 504

Cartierul Social Henri Coandă din municipiul Constanţa este recunoscut ca fiind zona romilor, o zonă care le dă mari bătăi de cap vecinilor. Spunem asta pentru că de-a lungul timpului mai mulţi constănţeni cu domiciliul în zona Soveja au reclamat comportamentul agresiv şi gălăgios al locuitorilor cartierului social. Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța, astfel că au atins şi zona aceasta.

Astfel, luni, 24 septembrie a.c., polițiștii locali care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cartierele constănțene Abator, Faleză Nord, Poarta 1, Poarta 2, Inel I, Inel 2, Tomis 3, Griviței, Tomis Nord, Henri Coandă, Tomis Plus, Palazu Mare, Badea Cârțan, Piața Ovidiu, Centru, Sala Sporturilor dar și în alte zone de interes ale municipiului Constanța au aplicat 162 de amenzi contravenționale în valoare totală de 35.030 lei pentru acte de comerț ilicit, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, răscolirea gunoiului din containere, deplasarea cu mijlocul de transport în comun fără a deține titlu de călătorie valabil, nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice și alte fapte antisociale care vizează în special menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța.

Printre acestea, două amenzi contravenționale în cuantum total de 600 lei au fost aplicate pentru organizarea unei nunți ce era în desfășurare la o locație situată pe Aleea Umanității din cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța.

La eveniment participau numeroase persoane care tulburau liniștea vecinilor.

În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și resigurarea stării de curățenie de către participanți.

Într-o altă zonă a orașului, în parcarea de la Poarta 1, o persoană a fost amendată contravențional cu suma de 1.000 lei pentru că a efectuat cu intenție manevre de întoarcere, accelerări și frânări bruște, drifturi, pe domeniul public.

La vederea echipajului bărbatul în vârstă de 29 de ani a demarat în trombă, fiind oprit după aproximativ 300 de metri.

Nu a scăpat neamendată nici o constănțeancă care a desfășurat activități de picnic pe domeniul public din cartierul constănțean Faleză Nord.

Aceasta a fost sancționată contravențional cu suma de 1000 de lei pentru că a fost surprinsă în timp ce făcea grătar pe trotuarul aferent unui imobil de pe strada Tabla Buții, încălcându-se astfel prevederile Legii nr.54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic.

Tot, în data de 24.09.2018, polițiștii locali împreună cu lucrători ai firmei de salubrizare SC. Polaris M Holding au acționat în zona Abator lângă un complex, în scopul igienizării zonei și menținerii unei permanente stări de curățenie după ce mai multe persoane își improvizaseră un adăpost pe un teren viran situat pe Șoseaua Mangaliei.

Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar zona a fost igienizată de către lucrătorii firmei de salubrizare.

De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Cobadin din județul Constanța.

"Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterea încălcării normelor legale în vigoare. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sanătos și în siguranță în municipiul Constanța!", au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Henri Coanda,vtanti lui Mazare si PSD.Constanta orasul cel mai murdar si Jegos si tot de Hozii din PSD e condus tot din gasca lui Mazare,Fagadau si Stroe,Hozul mare securist si voi astea de la Replica nu lasati sa comenteze lumea la adresa lui.
5
0
Hmm credeam ca la anu , Constanta devine Oras Cultural Europeam...precum Timisoara sau Cluj . Gluma cinica.....vai de capu nostru , ce a ajuns comuna Constanta , cu pretentii de mare oras .
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102