REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nutriționist: acest carbohidrat efectiv topește grăsimea de pe burtă

Nutriționist: acest carbohidrat efectiv topește grăsimea de pe burtă

Replica API 23 septembrie 2022 | 00:00 1044

Consumul de alimente care conțin fibre solubile poate ajuta la eliminarea grăsimii de pe abdomen din câteva motive, a spus un expert.

Cunoscută și sub numele de grăsime ascunsă, grăsimea viscerală este stocată adânc în burtă, ceea ce înseamnă că adesea nu o poți vedea. Deși este vital să aveți unele, deoarece protejează și izolează organe precum ficatul și intestinele, poate fi periculos dacă aveți prea mult. O cantitate excesivă de grăsime viscerală poate crește riscul de probleme medicale grave, cum ar fi boli de inimă, diabet de tip 2, accident vascular cerebral și colesterol ridicat.

Ca și în cazul grăsimii subcutanate, care este grăsimea vizibilă, dieta și exercițiile fizice joacă un rol în cantitatea de grăsime viscerală pe care o avem.

Nutriționistul JustCBD, Nataly Komova, a declarat: „Grăsimea viscerală se acumulează în burtă atunci când mâncăm multe alimente, în special cele bogate în grăsimi, și facem puțin sau nu facem exerciții fizice.

„Reducerea grăsimii abdominale se numără printre obiectivele de top de scădere în greutate pentru majoritatea oamenilor.

Există mai multe moduri în care oamenii pot reduce grăsimea de pe burtă, inclusiv consumând alimente sănătoase.”

Ea a recomandat să consumați alimente bogate în fibre solubile pentru a arde grăsimea de pe abdomen.

„Mâncărurile care conțin nutrienți din fibre solubile pot reduce în mod eficient grăsimea abdominală”, a spus ea.

„Fibrele funcționează prin întârzierea absorbției nutrienților, grăsimilor și digestia alimentelor. Ele sporesc sentimentele de sațietate care duc la un apetit scăzut și la zero pofte de mâncare. Fibrele vă reglează aportul de calorii, reducând excesul de grăsime de pe burtă.”

Fibrele provin din plante și sunt un tip de carbohidrați.

Spre deosebire de alți carbohidrați, însă, fibrele nu pot fi descompuse și digerate și, în schimb, se deplasează prin organism, încetinind digestia.

Alimentele conțin adesea atât fibre insolubile, cât și solubile.

O modalitate bună de a le distinge este să ne amintim că fibrele solubile pot absorbi apa și pot crea un tip de gel, în timp ce fibrele insolubile nu pot, scrie doctorulzilei.ro.

Alimentele bogate în fibre solubile includ:

Ovaz

Nuci

Fasole

Merele

Afine.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367