REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

O agenție de turism trebuie să plătească daune unor constănțeni, după ce le-a stricat concediul în Grecia

O agenție de turism trebuie să plătească daune unor constănțeni, după ce le-a stricat concediul în Grecia

Replica API 18 martie 2019 | 09:37 594

sursa foto: OrangeSmile Tours

Agenţia de turism Europa Travel este specializată pe oferirea sejururilor şi circuitelor în Grecia, Turcia, Italia, Egipt, Spania, Franţa, Austria, Bulgaria şi România. Tocmai prin prisma renumelui pe care și l-a făcut, patru constănțeni au ales să-și pună încrederea în Europa Travel, pentru concediul din anul 2017. Și rău au făcut! Deși au plătit aproximativ 1000 de euro, s-au trezit în vacanță la un alt hotel, din care au fost dați afară după două zile. Acum, agenția de turism trebuie să le plătească clienților daune de aproximativ 2500 euro.

Familia Mustață a achiziționat cu un an înainte pachetul pentru cocediul din vara anului 2017, pentru patru persoane, contra sumei de 824 euro, pe care a achitat-o integral. Intenționau să aibă o vacanță de 12 zile de neuitat în Grecia și abia așteptau momentul în care aveau să ajungă pe insula Zakynthos. Cu doar câteva zile înainte de plecare, a fost anunțată că hotelul pentru care optase, Andreolas, nu mai este diponibil, fiind redirecționată către un alt hotel, ce-i drept, cu o stea în plus față de primul, respective Letsos din Alikes. Toate bune și frumoase numai că, constănțenii au avut altă surpriză. Odată ajunși în Zakynthos, au aflat că vor fi relocați la hotelul Savvas, aspect pe care l-au acceptat. După două zile însă, au fost obligați să părăsească locația, întrucât rezervarea expirase. Agenția nu a putut fi contactată pentru explicații. Atunci, au achiziționat cazare la un alt hotel, respectiv Jenny de trei stele, pe cont propriu, persoana de contact de la agenție nerăspunzând, din nou, la telefon. Iar condițiile de aici nu au fost pe gustul celor patru membri ai familiei.

Pe jumătatea concediul stricat, constănțenii au revenit acasă și au decis să acționeze în instanță agenția de turism, solicitând daune morale și material. Deși, Judecătoria Constanța a respins acțiunea, Tribunalul a admis recursul, a schimbat hotărârea primei instanță și a decis, potrivit rolli, ca agenția de turism să plătească clienților despăguburi morale și materiale de aproximativ 2500 euro.

De precizat faptul că operatorul fost sancționat de către Ministerul Turismului în baza reclamației înregistrate de client, în octombrie 2017, cu amendă în cuantum de 7250 lei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand vorbesc alde Daraban,trebuie sa stam si sa ascultam.Saptamana trecuta se plangea candidatul asta de la ALDE ca nu s-a schimbat nimic.Pai nici oamenii nu s-au schimbat,sunt tot aia dinainte de '89,neamul Daraban fiind un exemplu elocvent in acest sens!
7
0
Nici de oameni politici nu poti comenta
5
0
Lasati comentariile deschise la articolul despre domnul Daraban. Aratati ca nu sunteti de oparte sau alta. Presa TREBUIE sa fie LIBERA!!!
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920