REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă, cât pe ce să fie VIOLATĂ!

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă, cât pe ce să fie VIOLATĂ!

Replica API 15 octombrie 2016 | 00:00 209

Sindicatele trag un semnal de alarmă: personalul se află în pericol!

Sindicatele trag un semnal de alarmă: personalul se află în pericol!

Întâmplare nefericită pentru o angajată a Penitenciarului Poarta Albă! Femeia a fost la un pas să fie violată de doi deținuți, în timp ce desfășura activități educative cu aceștia. Deși a reușit să-i convingă să renunțe la intenție, întregul eveniment a declanșat mari nemulțumiri la nivelul sindicatelor penitenciarelor. S-a cerut inclusiv demiterea conducerii închisorii Poarta Albă!

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă, în ziua de 13 octombrie 2016, a fost lipsită de libertate de doi deținuți, timp de 10 minute, în baia clubului de activități. În timpul derulării unei activități cultural-educative cu cei doi, aceștia au devenit violenți și, amenințând-o cu un cuțit improvizat, au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenția de a o agresa sexual. Acționând cu tact și profesionalism, lucrătoarea i-a convins pe cei doi deținuți să renunțe la intenție după aproximativ 10 minute.

A fost informată imediat conducerea unității care a luat măsuri urgente de sancționare a celor doi deținuți. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. La nivelul Penitenciarului Poarta Albă s-a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii evenimentului și împrejurările în care deținuții au intrat în posesia cuțitului improvizat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, cei doi deținuți se aflau în regim semi-deschis de detenție. Sindiatul OMNIA s-a autosesizat în acest caz și trage un semnal de alarmă: personalul penitenciarelor este în pericol!

“Personalul din penitenciare este expus unor riscuri profesionale şi personale greu de imaginat de către cineva care nu lucrează în fiecare zi cu tâlhari, criminali, violatori şi alte categorii de infractori; în cea mai mare parte recidivişti. Agresiunile asupra personalului se întâmplă la locul de muncă şi se întâmplă în comunitate, atunci când aceştia se întâlnesc cu foşti deţinuţi. Angajaţii sunt atacaţi chiar şi în propria casă, iar nu puţine cazuri sunt cele în care bunuri le sunt distruse şi sunt agresaţi în public”, au transmis reprezentanții OMNIA. De asemenea, s-a cerut și demiterea conducerii Peniteniarului Poarta Albă.

“Cadrul normativ privind protecţia personalului din penitenciare este o glumă sinistră. Iar mijloacele tehnice şi procedurile prin care această se realizează la locul de muncă sunt, atunci când există măcar cu numele, depăşite şi nefuncţionale. Lipsesc mijloace de protecţie individuală, de alarmare sau de intervenţie. Chiar şi banalele sisteme de alarmare individuală se dovedesc imposibil de achiziţionat, ANP returnând bani la buget. Cerem măsuri urgenţe de protecţie a personalului. Cerem îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Cerem eliminarea deficitului de personal. Cerem demiterea conducerii Penitenciarului Poartă Albă!”, au adăugat reprezentanții sindicatului.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614