REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O bancă din Danemarca oferă credite cu dobândă negativă

O bancă din Danemarca oferă credite cu dobândă negativă

Replica API 13 august 2019 | 00:00 387

O bancă daneză oferă credite ipotecare cu dobândă negativă, ceea ce înseamnă că clienții sunt plătiți pentru cumpărarea de proprietăți cu bani împrumutați, relatează Huffington Post, potrivit Agerpres.

Jyske Bank, a treia cea mai mare bancă independentă din Danemarca, a anunțat săptămâna trecută că potențialii cumpărători de locuințe pot lua o ipotecă pe 10 ani cu rată fixă, cu o dobândă de minus 0,5%.

Instituția financiară consideră că rata negativă a creditului va acționa ca o subvenție pe perioada rambursării, clienții plătind ceva mai puțin decât suma datorată inițial.

Măsura va stimula potențialii cumpărători să continue să investească în imobiliare, împrumutând într-un moment în care banii sunt mai ieftini ca niciodată în Danemarca.

Instituțiile financiare pot face bani chiar dacă ratele dobânzilor sunt negative. De exemplu, dacă o bancă împrumută de la banca centrală cu o rată a dobânzii de minus 1 la sută și oferă bani unui client cu minus 0,5 la sută, realizează o marjă de profit de 0,5%.

De asemenea, clienții vor trebui să plătească comisioanele asociate contului lor.

"Este un alt capitol din istoria ipotecii", a declarat economistul Mikkel Høegh de la Jyske Bank, la o televiziune din Danemarca. „În urmă cu câteva luni, am fi spus că acest lucru nu va fi posibil, dar am fost surprinși din nou, din nou, iar acest lucru deschide o nouă oportunitate pentru proprietarii de case.”

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum pot deschide cont bancar in Danemarca
0
0
dobanda pe minus adica nu le ia dobanda si pe langa acest lucru le scade din rata lunara procentul pe minus stabilit ....
1
0
Pentru un om de bun simt este imposibil de inteles cum functioneaza lumea financiara. Banii au fost pervertiti, ei nu mai sunt instrumente care mijlocesc schimbul. Din aceasta cauza urmatoarea criza economica va readuce echilibrul in lumea noastra.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108